Şampuan gerçekten saç döker mi?

İyi günler. Gerçekten bir şampuan saç dökebilir mi yoksa bu döker konusu bir şehir efsanesi falan mı? Aynı şampuanı kullananlar kimi gür saçlı kimi seyrek kimi kel? Örnek market şampuanlarını kullanmak saç vs döker mi öyle pahalı şampuanlara gerek var mı?

Nasıl yani? Ben Clear Man+Elidor melezi yapıyorum her banyoda. Hem kepek gidiyor, hem de saç besleniyor. 🤠

Kaliteye ve organikliğe göre değiştiğini düşünüyorum. Misal şampuan çok köpürürse demek ki o şampuanda bir şey vardır ve saçlar için her türlü dökülme yolu gözüküyordur. Fakat her şeye rağmen ve saçlarınızın yağlı olmamasına rağmen şampuan çok köpürmüyorsa o şampuan doğal oluyormuş yani saçlar için faydalı ve saç derisini besliyormuş.

Hacı şakir falan kullanmıyorsan pek bir etkisi olacağını sanmıyorum. Saçların dökülmesi normal bir şey zaten ancak fazla dökülüyorsa bu %90 genetiktir. Sadece çok sık duş alıyorsan saçın yağ dengesi bozuluyor: Saçını 2-3 günde bir falan şampuanla yıka.

Şampuanın saç dökülmesine mutlaka etkisi vardır fakat burada birincil etkenin genetik, besleme ve stres seviyesi olduğunu unutmayın!

İyi günler. Gerçekten bir şampuan saç dökebilir mi yoksa bu döker konusu bir şehir efsanesi falan mı? Aynı şampuanı kullananlar kimi gür saçlı kimi seyrek kimi kel? Örnek market şampuanlarını kullanmak saç vs döker mi öyle pahalı şampuanlara gerek var mı?

Kalitesiz ne olduğu belli olmayan markalarda bırak saç dökülmesini, kafa derin erir. Markette satılan güvenilir markalarda ise bir şey olmaz.

Tabii ki kendi saç tipine göre şampuan almazsan saçına zarar verebilir.

Bu arada kepeğe karşı için Clear Men öneririm. Saçın beslenmesi vs. için Elidor markasını tercih ediyorum genellikle.

Şampuansız duş alıyorum son 1-2 aydır harika bir şey. 2 günde 1 defa su ile kafanı yıkaman yeterli kepek sorunu için onun dışında hiçbir problemi olmuyor.

Tabii kişinin isteklerine göre yumuşak saçlar isteniyorsa şampuan kullanılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı