Samsung 24" aynı model aynı marka monitör farklı renkler

Agah Oktay

Hectopat
Merhabalar,

Geçtiğimiz günlerde farklı firmalardan farklı zamanlarda aynı marka model Samsung 24" CF396 FHD 60-72Hz FreeSync HDMI VA kavisli Gaming monitör aldım.

Yeni aldığım monitörün beyaz rengi çok daha parlak görünüyor.
1 Aydan beri kullandığım monitörün beyaz rengi gri renk gibi görünüyor bu durum beni rahatsız etti açıkçası. Aynı marka model monitör kullanmak istememin sebebi de aynı görüntüye sahip olmaktı.
İki monitöründe menüsünden ayarlarını sıfırladım aynı renklere ulaşabilir miyim diye ama değiklik olmadı.

Sizce ne yapmam gerekiyor.

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    47,2 KB · Görüntüleme: 121
Ekran görüntüsü mü attınız? Monitör renk ayarı aynı ise ekran kartı renk ayarını kontrol et. Tüm ayarlar aynı olmasına rağmen renk farklı ise bir eski monitörün sıkıntılı olabilir. Ben iki farklı markanın monitörünü çift olarak kullanmıştım biraz düzenleme ile aynı renk kalitesine ulaştırmıştım.

Parlaklık, kontrast gibi değerlerle oynamayı denediniz mi? Aynı değerlerde farklı görüntü alıyorsanız farklı değerlerle ayarlamayı denediniz mi? Örneğin birinde parlaklık 70 olur diğerinde 55 olur ve aynı görüntüyü alabilirsiniz gibi.

Parlaklık, kontrast gibi değerlerle oynamayı denediniz mi? Aynı değerlerde farklı görüntü alıyorsanız farklı değerlerle ayarlamayı denediniz mi? Örneğin birinde parlaklık 70 olur diğerinde 55 olur ve aynı görüntüyü alabilirsiniz gibi.
Ayarları karşılaştırdım. İki monitörde fabrika ayarlarında tüm değerler aynı. Biri diğerinin yanında gri renk kaldı diyebiliriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı