Arkadaşlar ürün 4 ms diyor, anladığım kadarı ile de piyasadaki çoğu monitörler IPS falan olan 1 ms değilmiş 1 ms yazmasına rağmen. ASUS'un 0.5 olan modeli var, VG248QG TN panel. Bu monitör gerçekte kaç ms'dir?
TN paneller renk yoğunluğu olarak daha düşük ve görüş açısı daha dar, ama yenileme hızları çok yüksek ve ucuz.
Yazan değer %99.9 doğrudur. TN panel için o değerler olağanüstü değil.
Arkadaşlar ürün 4 ms diyor, anladığım kadarı ile de piyasadaki çoğu monitörler IPS falan olan 1 ms değilmiş 1 ms yazmasına rağmen. ASUS'un 0.5 olan modeli var, VG248QG TN panel. Bu monitör gerçekte kaç ms'dir?
K. Bakmayın biraz anlamsız yazmışım demek istediğim başlıktaki monitör 4ms yazıyor ASUS VG248QG ise 0.5 ms şimdi bu değerler gercek mi yani ona göre seçim yapacağım ama birkaç yerde gördüğüm kadarı ile de 1 MZ yazanlar falan gerçek 1ms değilmiş sadece öyle yazıyorlarmış diye okumuştum onu sormak istedim.
(GtG ) / (MBR) diye 2 seçenek var. GtG (bizim genelde 1ms diye kabul ettiğimiz ekranlar.) GtG değeri bir pikselin gri renkten beyaza sonra tekrar griye geçiş süresidir. MBR ise Motion Blur Redection'dır. Yani ghosting denebilir. Bu 1 ms de oluşabilen ghostingin maksimum süresidir. Yani arkada resim gözüküp ghosting olursa bu 1 ms öncesinin olabilir. Bu ghosting sorunu var demek değildir. Tam tersi 1 ms iyi bir değer. Fakat ben gerçek 1ms istiyorum yağ gibi aksın dersen senin istediğin 1ms GtG'dir.