Samsung 27" LC27FG73FQMXUF vs Gigabyte AORUS 27" CV27F

Kamdi

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta gördüğünüz bu iki monitör arasında kaldım. Bütçem 2500 TL ama fiyatta biraz pay bırakabilirim.

Normalde Samsung 27" LC27FG73FQMXUF adlı monitörde karar kılmıştım. Sonra Gigabyte AORUS 27" CV27F isimli monitörü keşfettim. Bazı konularda daha iyi bir performansa sahip. Ben monitörümü her türlü kullanan biriyim. Dizi, WEB surf, RPG ve FPS oyunları. Görüntümün güzel, canlı ve akıcı görünmesini isterim. HDR gibi yeni teknolojilerden de yararlanmakta isterim. Bu iki monitörde bana bu istediklerimi veriyor. Ama merak ettiğim şey hangi monitörün hangi konuda daha iyi olabileceği.

Gigabyte 165Hz tazeleme oranına sahip olsa da panel ve giriş gecikmesi Samsung monitörden ne kadar daha iyidir?

The Witcher 3 oynarken hangisinde daha iyi renkler görürüm ve ya HDR hangisinde daha iyi çalışır?

Battlefield V oynadığım zaman ne kadar hızlı tepki alabilirim?

Hangisinin paneli daha iyi görüntü kalitesi sunar?

Samsung monitörün 03.09.2019 tarih ile fiyatı 2341 TL.
Ürün linki: Samsung 27"LC27FG73FQMXUF DP 2xHDMI FreeSync Full HD Quantum Dot Curved Gaming Monitör | ITOPYA

Gigabyte monitörün 03.09.209 tarih ile fiyatı 2801 TL.
Ürün linki: Gigabyte AORUS 27" CV27F 165Hz 1ms 2XHDMI DP FreeSync FHD Curved Gaming Monitör | ITOPYA

Teknik özelliklerinin kıyaslaması ise bu şekildeSamsungGigabyte
Panel Tipi :VAVA
Parlaklık (Max) :350cd/m2400cd/m2
Çözünürlük :1920x10801920x1080
Renk Desteği :16.7 M16.7 M
DCI Kapsamı (Renk) :%92%90
Sync TeknolojisiFreeSyncFreeSyce 2
Kare Hızı Tazeleme Oranı144Hz165Hz
Fiyatı 03.09.2019 tarihi ile :2341 TL2801 TL

Tercih ettiğim monitörlerin resmi siteleri işte burada:

Lütfen sizde göz atıp fikirleriniz iletin.
Ben sanırım bütçemi biraz aşıp Gigabyte CV27F veya o ailenin bu fiyat dengi ürünlerini tercih edeceğim.
Eğer bana tavsiyeleriniz olursa onları da düşünebilirim.

Bu arada ekran kartım "RTX 2060".
İlgimi çeken bir başka monitör ise Alienware 24.5" oldu. Fakat TN panel olması ve boyutunun biraz daha küçük olması nasıl hissettirir bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bildiğim kadarıyla Samsung'un o modelinde HDR mevcut değil Gigabyte'daki HDR ise 400 varlığı ile yokluğu belli değil. VA ve IPS için geriş gecikmesi mevcut TN hızını beklemeyin ama turnuva düzeyinde değilseniz her ikisinin tepkimeside o kadar rahatsız edeceğini düşünmüyorum.27" için 1080p yeterli bir çözünürlük olmadığını düşünenlerdenim. Daha ileri dönük olsun isterseniz 1440p 27" HDR 600 C27HG70 modeline bakmanızı öneririm . İndirimde 2800 tl düzeyine sıklıkla düşüyor.

@MeteOz bu tavsiyen için teşekkür ederim. ☺
Aslında en başından beri istediğim monitördü kendisi ama ne fiyatının bu kadar indirime girdiğini nede gördüğüm özelliklere sahip olduğunu bilmiyordum. Tavsiyeni dikkate alıyorum. Eğer indirimi yakalarsam alıcam. Çok teşekkürler !

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı