Samsung 270E5G-X02TR Notebook RAM yükseltme

Pandalf

Hectopat
Samsung 270E5G-X02TR notebook için RAM yükseltmesi yapmak istiyorum. Sistem özellikleri aşağıda mevcut. Kingston HX316LS9IB/8 8GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V HyperX Impact ile şu anki kullandığım RAM'i değiştireceğim. Anakart ile herhangi bir uyumsuzluk olur mu? Ayrıca boş slot var görünüyor. İki RAM'i de aynı anda kullansam herhangi bir sorun çıkartır mı?
mainboard.jpg
memory.jpg
SPD.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Verdiğiniz bilgilerle ben bir uyumsuzluk göremiyorum ancak bu RAM işleri biraz tuhaftır aynı model 2 RAM bile uyumsuzluk yapabiliyor (çok nadir de olsa) denemeden tam olarak öğrenemezsin :)
Kingston KVR16LS11/8 8GB 1600MHz DDR3L CL11 1.35v SODIMM Bendeki RAM ile CL değerleri uyumlu olduğu için bu ürünü almaya karar verdim. Beraber çalışmasında bir sorun olmaz umarım.
Verdiğiniz bilgilerle ben bir uyumsuzluk göremiyorum ancak bu RAM işleri biraz tuhaftır aynı model 2 RAM bile uyumsuzluk yapabiliyor (çok nadir de olsa) denemeden tam olarak öğrenemezsin :)
Ayrıca Laptopta ram için tek slot varmış. O yüzden beraber kullanamayacağım zaten. Sanırım sorun çıkartmaz bu parça.

Son düzenleme:
Şöyle ama dün araştırdım da bulamadım senin anarkartın ve işlemcin 8 GB belleği destekliyor mu bulamadım. İşlemciyi cpu-z de ilk iki sekmenin de SS atabilirsen daha iyi olur.
Buyur hocam.
caches.PNG
CPU.PNG

Şöyle ama dün araştırdım da bulamadım senin anarkartın ve işlemcin 8 GB belleği destekliyor mu bulamadım. İşlemciyi cpu-z de ilk iki sekmenin de SS atabilirsen daha iyi olur.
Kingston KVR16LS11/8 8GB 1600MHz DDR3L CL11 1.35v SODIMM Ayrıca bunu almaya karar verdim hocam bunda bir sorun olur mu , bir bakabilir misiniz ?

Son düzenleme:
İşlemcide de bir problem yok. Yeni önerdiğiniz CL11 değerine sahip RAM de uyumlu duruyor. Ancak tek slot RAM olduğunu söylediniz onu nereden öğrendiniz? Genelde minimum 2 olur. CPU-Z programından SPD kısmında slot1 yazan yere bir tıklayın eğer sadece slot1 yazıyor ise 1 slot vardır. Son olarak işlemi yaptıktan sonra sonucu buraya da yazarsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Intel® Core™ i3-3110M İşlemci (3M Önbellek, 2,40 GHz) Ürün Teknik Özellikleri - Google Chrome ...jpg
    Intel® Core™ i3-3110M İşlemci (3M Önbellek, 2,40 GHz) Ürün Teknik Özellikleri - Google Chrome ...jpg
    33,2 KB · Görüntüleme: 63
İşlemcide de bir problem yok. Yeni önerdiğiniz CL11 değerine sahip RAM de uyumlu duruyor. Ancak tek slot RAM olduğunu söylediniz onu nereden öğrendiniz? Genelde minimum 2 olur. CPU-Z programından SPD kısmında slot1 yazan yere bir tıklayın eğer sadece slot1 yazıyor ise 1 slot vardır. Son olarak işlemi yaptıktan sonra sonucu buraya da yazarsanız sevinirim.
4 Slot görünüyor SPD Kısmında. Fakat pc tamirine götürdüğümde tek slot görmüştüm gibi hatırlıyorum. 4 Slot olma ihtimali var mı yoksa yanıltıcı olabilir mi burada gösterilen değerler? Eğer birden fazla slot var ise 4gb ram alır kendi ramimle beraber kullanırım benim için daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı