Samsung 5+1 sistemi bilgisayara bağlamak

puTTy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Elimde Samsung marka bir 5+1 sinema sistemi var bunu bilgisayara nasıl bağlayabilirim? Kablo aldım 3, 5mm jak kırmızı ve beyaz olan yere taktım bilgisayarında ses olan yeşil alana bağladım ama tek yerden ses veriyor bass çalışıyor o kadar.

Ürün resimdeki gibidir.

Dosya Ekleri

• arkasi.jpg
    124,1 KB · Görüntüleme: 138
  • kolonlar.jpg
    146,3 KB · Görüntüleme: 116
  • kumanda.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 102
  • on.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 96
  • tamset.jpg
    25,9 KB · Görüntüleme: 145
Hocam ses sisteminde Aux'a bilgisayarınızı bağladıktan sonra ses geliyorsa eğer Basın da ana kutuya doğru bağlı olduğundan emin olun 5+1 ses alamazsınız ama stereo alabilirsiniz. 5+1 için destekleyen ana kart olmalı ve orada farklı farklı giriş kısımları var bunun için. Ana kart kullanım kılavuzundan bakabilirsiniz o kısımların hangileri olduğuna

hocam teşekkür ederim cevap için ancak anakartımda MSI Z170M MORTAR SOKET 1151 DDR4 3200MHZ (OC) USB 3.1

Dediğim gibi hocam ben de genel hatlarıyla biliyorum. Sadece 2+1 kullandım şu zamana kadar. 5+1 lerde Rear ve Front şeklinde ön sağ sol ve arka sağ sol çıkışları oluyor. O nedenle ana kart kılavuzundan bakıp bir kontrol edin. Kılavuzu online olarak da ürünün kendi sitesinden indirebilirsiniz.

Merhaba ekran kartı klavuzu burada nasıl çözerim ?

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    76,4 KB · Görüntüleme: 125
  • 2.PNG
    67,1 KB · Görüntüleme: 120
  • 3.PNG
    145,3 KB · Görüntüleme: 106
Hocam müzik sisteminizin de tüm in ve out kısımlarıgözükecek ve girişlerdeki yazılar okunur şekilde foto çeker misiniz? Biraz da kablo ve bağlantılar konusunda el işçiliği gerekebilir ama çözülemeyecek bir şey değil.

cihazin arkasındaki bölüm

Dosya Ekleri

• arkasi.jpg
    124,1 KB · Görüntüleme: 116
Hocam bunu atmıştınız zaten. Alttaki kutunun arkasındaki soketleri bir çıkarır mısınız? Yani sol da da birkaç giriş var sanki. Hepsi görünmüyor ve bazıları da kablo takılı olduğundan okunmuyor. Sadece çıkış kısımlar var yani bu fotoda. Bir de giriş kısımları olmalı cihazın. Bilgisayardan gelen ses nereye bağlanıyor o girişler eksik.

HDMI girişi var. Direkt HDMI ile bağlarsan çalışacaktır diye düşünüyorum.

Düzeltme:
HDMI Out yazıyormuş. Oradan bağlayamazsın. Tek şansın AUX'in yazan kısımdaki girişlere klasik 3, 5mm Jack dönüştürücü alıp bilgisayara bağlamak. Ama arkadaşların dediği gibi stereo ses alacaksın. 5.1 ses bekleme.

Eğer AUX girişlerini görebilsem belki surround da alabilir stereo yerine. Ama şu an bir yorum yapamıyorum bilemediğimden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…