Bahsettiğin tv güzel bir model, bende incelemiştim klasik lcd lere göre ciddi görüntü kalitesi var ama esas farkı mağaza ortamında değil ev ortamında anlarsın.
Rtings sitesinde oled - lcd birçok tv nin işkence testleri var. 7/24 açık hiç bir ayara dokunmadan full parlaklıkta sabit logolu bir kanal üzerinden test yapmışlar. Mesela benim oled tv 7200 saatte ve sonuç hala çıkmamış yani test devam ediyor. Bir önceki modelde ise 10800 saat sonunda kalıcı yanık oluşmuş.
Testlere göre lcdlerde de durum pek iç açıcı değil. Oledde sadece statik yanık izi varken diğerlerinde ekran bütünlüğü bozulmuş. Ne hale gelmişler buradan bakabilirsin.
Tv bilgisayar telefon vs. tüm cihazlar artık 4-5 yıl ömür beklentisiyle üretiliyor. Üstü kullanıma kalmış. 40 yıl önceki tüplü tv ler gibi onlarca yıl kullanma devri artık bitti. Oled tv lerde logo ve diğer sabit görüntüler için koruma var zaten. Ev kullanıcısı olarak bu testlerdeki gibi aylarca sabit görüntü ve sürekli tepe parlaklıkta kullanma durumumuz yok o yüzden fabrika ömrü neyse tv onu sunacaktır. Ben de bunları göz önünde bulundurarak oled aldım. Tabii tercih meselesi.