Samsung 850 Evo 120 Gb SSD Maximum Performansa Almak

ghostnet

Kilopat
Merhaba Arkadaşlar;

120 Gb 850 Evo olan SSSD'm üzerinde, Technopat'ın Youtube'da 840 Evo SSD disk performans yükseltmesi işlemlerinin aynısını Magician uygulaması ile yaptım.

OS Optimizasyon işleminde ise bu videodaki tavsiye üzerine SSD verimini Maximum performans olarak ayarladım, (tavsiye edilen bilgisayar masaüstü olabilir.) ayrıca Rapid Mode'u da devreye soktum. Gerçekten Firmware güncelleştirmesinden de sonra gözle görülür bir performans artışı oldu. Lakin aklıma bir şüphe uyandırdı.

Bu işlemi ( OS Optimizasyon bölümündeki Maximum performansa ayarlama işlemi) laptopta yaptığım için, sistemi fazla çalıştırarak, pil süresini kısaltır mı?

Ayrıca forumlarda Rapid Mode'u kapatmam gerektiği ve laptoplarda gereksiz ve günlük kullanımda fark edilemeyecek bir performans için pil ömrünün yenildiği soylenmiş. Bu konuda ne yapmalıyım?

Bir de son olarak, modeli x556uf olan Asus laptobum hiçbir işlem açık olmadan Windows 10 x64'de 4GB RAM ile %60 çalışıyor. Yani yaklaşık 2.5 Gb RAM yiyor. Bu normal midir ve optimizasyon işlemi ile mi bu hale gelmistir.

Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı