Yaklaşık 3 ay önce almış olduğum Samsung 860 Evo ürününde genel olarak iyi olmasına rağmen ara ara belirgin olacak şekilde hız problemleri yaşıyorum. Özellikle Samsung Magician ya da başka bir hız testi uygulamasında yaptığım hız testi sonuçlarında internette araştırdığım ve Technopat'ta bulunan incelemeye oranla çok düşük değerler ile karşılaşıyorum.
SSD marka: Samsung 860 Evo
İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X
SSD SATA Gb/s portu kullanmaktadır.
Samsung Magician'da elde ettiğim test sonuçları aşağıdaki gibidir.
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim, firmware yazılımı son sürümünde ve düşük iops bazen bilgisayarın açılış hızı veya uygulamaların açılış hızını etkiliyor.
Testi yaptığınız süreç içinde bilgisayarın herhangi bir işle uğraşmadığından emin misiniz ? çünkü bilgisayarın başka bir işle meşgul olması okuma yazma hızını etkiler.
Yok hayır tüm çalışan uygulamaları kapatıp deniyorum iops değerleri maksimum 60k-40k değerlerine ulaşıyor
Ayrıca ssd kalitesi benim ssd me göre çok daha düşük olan bir arkadaşımla aynı uygulamanın açılış hızlarını test edince benim ki biraz geride kaldı
Evet Low Level format diyebiliriz bir nevi, yine de 3 aylık kullanım ile Secure Erase gerektireceğini sanmıyorum.
Ben de kendi diskimi SATA3 bir bilgisayara bağlayacağım birazdan, bakalım bizimki kaç MB/s yazacak.