Samsung 860 EVO Hız Sorunu

azizak

Kilopat
SATA 3 desteği ile 6 GB/s desteğim olmasına rağmen yavaş, hız testi yaptığımda yüksek sonuçlar da elde ediyorum ancak reel kullanımda hız düşük. Hız testinde 550 MB'lar görüyorum ancak gerçek kullanımda 100 MB civarı bir hız sunuyor. Rapid Mode açıkken 4 GB gibi uçuk hızları da görüyor ancak gerçek kullanım ile test sonuçları arasında fark var fazlaca. Benden başka yaşayanlar da var bu sorunu bu cihazda farklı şekillerde ancak neden kaynaklı bulamadım maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ara SSD lerden hep böyle sorunlar çıkıyor.

Ben Windows'un 1709 güncellemesinden sonra bu yavaşlamanın olduğunu düşünüyorum. İşlemci açıklarıyla alakalı bir güncelleme getirmişlerdi. O zamandan bu yana yavaşlama söz konusu. 850 EVO kullanıcısıyım.

Aynı ssd den bendede var,sistemi yeni topladım,ilk yaptığım testler bu şekilde sizce değerler normal mi?

Dosya Ekleri

• crsraldsık ınfo ılk ssd.jpg
    83,8 KB · Görüntüleme: 172
  • ssd ilk test.jpg
    228,2 KB · Görüntüleme: 130
Bu IOPS değeri ile ilgili bir durum, PRO ve EVO farkı burada ortaya çıkıyor. Testlerde hızı normal ise sorun yok.
IOPS değeri bende o dediğim güncellemeden sonra yarı yarıya düştü. Bu da hissedilir bir fark oluşturdu diyebilirim. PRO ve EVO arasında da öyle ahım şahım bir fark yok diye düşünüyorum.

Gerçek kullanımda test kadar hızlı olmak için büyük boyutlu tek bir dosya transferi yapıyor olmalısın.
hocam mesela film dosyası buna örnek mi, bir adet 8 gb mp4 dosyası mesela, bunun ölçümde doğru sonuç vereceğini düşünüyorum

IOPS değeri bende o dediğim güncellemeden sonra yarı yarıya düştü. Bu da hissedilir bir fark oluşturdu diyebilirim. PRO ve EVO arasında da öyle ahım şahım bir fark yok diye düşünüyorum.
evet testlerde pek fark yoktu, zaten sanmıyorum uçuk bir fark olduğunu, Pro belki biraz daha iyidir ama fiyat farkına değmezdi

Aynı ssd den bendede var,sistemi yeni topladım,ilk yaptığım testler bu şekilde sizce değerler normal mi?
bu değerler işte test esnasında çıkıyor yüksek.

ancak sorun şu ki gerçek kullanımda 100mb bandında kalıyor üstelik rapid Mode açık kapalı da denedim fark etmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…