Samsung 860 EVO Rapid Mode ve RAM Kullanımı

burak0617

Megapat
Daha fazla  
Samsung 860 EVO 250 GB SSD aldım. Şimdi benim iki sorum olacak.
  1. Samsung SSD arayüz programından Rapid Mode'u açabiliyoruz ve okuma yazma değerleri artıyor ancak bu işi RAM’i kullanarak yapıyor. Rapid Mode açık iken RAM’den tüketiyorsa, oyunlarda vs. sıkıntı olur mu?
  2. İşletim sistemi Sandisk marka 120 GB bir SSD'de kurulu ve Samsung'a göre oldukça yavaş. İşletim sistemini Samsung’a kurmak oyunlarda bir etki yaratır mı?
Not : 8 GB RAM’e sahibim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- 16GB Ram'e sahibim ve hiçbir şey açık değilken windows'un kendisi zaten bu belleğin %10'unu alıyor. Rapid Mode'u açık kullanırken bu %23 ile %25 arası gidip geliyor. Oynayacağın oyunun ram açlığına göre değişiklik gösterir ama şahsen 8GB ram ile sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum. Açtıktan sonra kullan baktın sorun yaşıyorsun kapat zaten SSD'nin ham hali 500MB/s okuma yazma veriyor çok yüksek bir değer.
2- İşletim sistemini değil de oynamak istediğin oyunu daha hızlı olan SSD'ye atman oyundaki performansı arttırır. İşletim sistemini atarsan sadece daha hızlı bir boot elde edersin.
Fazla FPS = Oyunu daha hızlı olan SSD'ye kurmak
Ha bu arada Rapid Mode kapalı ve açık iken değişen performans değerlerini şu konudaki görsellere atmıştım, bak istersen : Samsung Rapid Mode Ne Yapıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…