Samsung 860 EVO SSD vs M.2 SSD

kaannbilge

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Samsung 860 EVO 500 GB SSD kullanıyorum. RAPID Mode ile 4500 MB yazma, 5000 MB okuma değerleri var. M2 SSD alsam bu değerlerden daha düşük olmasına rağmen stok hali 500 yazma 550 okuma olan 860 EVO'dan daha hızlı olabilir mi? Yoksa aynı şey mi olacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rapid zaten sağlıklı bir şey değil, oyunlarda hiçbir fark elde edemiyorsun yada sistem açılırken. Eğer gerçek hız istiyorsan M.2 alacaksın, Rapid ile olmaz maalesef.

Merhaba, ben de yakın zaman önce bir bilgisayar topladım ve Samsung 970 EVO Plus M.2 aldım. Bazı arkadaşlar o kadar para verilir mi M.2'ye onun yerine HDD alırdın dediler ama umarım boşa para vermemişimdir. Gerçi bilgisayarla ilgili hiçbir sıkıntım yok ve HDD'den SSD'ye geçen biri olarak inanılmaz bir şeymiş onu anladım. 10 saniyede bilgisayar mı açılır

Hatta bir anımı anlatayım geri kalan parçalarla da ilgili konu ama GTA 5'i açmıştım ve oyunu kapattım sandım. Meğerse aşağı almışım. Üzerine Battlefield açtım bir de, ki ikisi de 1920 - 1080 ve Ultra'da ve 140 HZ'de. Bana mısın demiyor sistem. GTA 5'i tek başına çalıştıramadığımı günleri hatırlayınca duygulandım

Dostum SSD ile alakası yok. dediklerinin tamamen ekran kartın işlemcin ve ram'lerinden kaynaklı, ayrıca Windows normal bir SSD'de bile 10-15 saniye arasında açılıyor, bana göre boşuna almışsın.
M.2 SSD'ler Render yapan kişiler için öneriliyor.

Hangi siteden ne kadara alacaksınız?
Henüz fiyat kontrolü yapmadım ama yurt dışında daha pahalı görünüyor. Newegg'den alınırsa 1400 civarına patlıyor. Burada 1250 civarında fiyatı. PC bileşenleri satın aldığınız, gümrük sorunu olmayan birkaç site biliyorsanız önerebilir misiniz?

Yurtdışı'ndan almanızı şuan önermem. eğer depolama için kullanacaksanız, Normal Sata SSD'ler işinizi görecektir M.2 SSD'ler Render işlemleri için iyidir.
SAMSUNG 1TB 860 QVO SATA 3.0 2.5" SSD (550MB Okuma / 520MB Yazma) | ITOPYA
bu SSD'ye oyunlarınızı kurabilirsiniz.
Gümrük sorunu olmayan Amazon, Neweeg ve Ebuy üç siteyi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…