Samsung 860 QVO vs 860 EVO

HardName

Hectopat
1TB'lık Sata SSD almayı düşünüyorum. Samsung'un bu iki modeli arasında 300-400 lira civarı bir fiyat farkı var. Bu fiyat farkını verip 860 EVO almaya değer mi? 860 QVO'nun ömrü daha kısa mı olur? Görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
860 QVO modelinde 42 GB yazdığınız takdirde SLC önbelleği dolduğu için yazma hızı önbellek boşaltılana kadar 80 MB/s'ye düşmekte. Ayrıca aralarında yazma ömrü farkı var (360 TB ve 600 TB). Ömür konusu yazma ağırlıklı işler yapmadığınız sürece sorun olmaz ama 860 QVO'da belli bir süre yazma işlemi yaptıktan sonra hızın düşmesi sorun oluşturur mu, daha çok karar verilmesi gereken nokta bu gibi.

Masaüstü bilgisayarımda 860 EVO, dizüstü bilgisayarımda 860 QVO kullanıyorum. İkisinden de gayet memnunum, fazla yazma yapıyorsanız 860 EVO tavsiye ederim. Ama ben tek sefer yazıp daha sonra öyle kullanacağım derseniz fiyat farkı vermenize gerek yok 860 QVO alabilirsiniz. İkisi de Samsung ikisinide gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…