Çözüldü Samsung 870 EVO SATA SSD UEFI olarak boot menüde görünümüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MuzafferKrc

Centipat
Daha fazla  
Yeni aldığım SSD'yi laptopuma taktım fakat sadece legacy Support'ta gözüküyor. Eski HDD UEFI GPT. Eskiyi takıp bilgisayarı açtım, SSD'yi USB aparatla bilgisayara takınca da GPT olarak gözüküyor. Bir türlü çözemedim SSD: Samsung 870 EVO SATA.

Çözüm
laptopunuzun marka modelini yazmamışsınız.
İşlemciniz Intel 11. nesil veya daha üstü ise sorun VMD kaynaklı olabilir. (10. nesil dahil mi tam emin değilim.)
Bu ayar BIOS'ta açık veya gizli bir şekilde bulunabiliyor.
Aşağıdaki videoyu izleyin:
VMD'yi disable yaparak veya VMD driverini kurulum aşamasında yükleyerek SSD nizi görebilir ve sistem kurabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu linkteki adım adım. Da yardımcı olabilir.

Lenovo IdeaPad 100 15ıbd.
Intel Core i5-5200u
Legacy kurulum yapar mış gibi kurulum ekranına gelip CMD'den diski GPT'ye convert etmeyi denesem iş görür mü?

Intel Core i5-5200u

SSD MBR değil GPT ama UEFI'de gözükmüyor.

Legacy olarak kurdum ve recovery modeda MBR2GPT kullanarak UEFI'ye geçtim. Bu sorunu yaşayanlar bunu deneyebilir fakat unutmayın halihazırda UEFI desteğiniz olması lazım.
Laptopunuzun marka modelini yazmamışsınız.
İşlemciniz intel 11. nesil veya daha üstü ise sorun VMD kaynaklı olabilir. (10. nesil dahil mi tam emin değilim.)
Bu ayar Bios'ta açık veya gizli bir şekilde bulunabiliyor.
VMD yi disable yaparak veya VMD driverini kurulum aşamasında yükleyerek SSD nizi görebilir ve sistem kurabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şu linkteki adım adım .. da yardımcı olabilir.

Son düzenleme:
laptopunuzun marka modelini yazmamışsınız.
İşlemciniz Intel 11. nesil veya daha üstü ise sorun VMD kaynaklı olabilir. (10. nesil dahil mi tam emin değilim.)
Bu ayar BIOS'ta açık veya gizli bir şekilde bulunabiliyor.
VMD'yi disable yaparak veya VMD driverini kurulum aşamasında yükleyerek SSD nizi görebilir ve sistem kurabilirsiniz.

Şu linkteki adım adım. Da yardımcı olabilir.

Intel Core i5-5200u
Legacy kurulum yapar mış gibi kurulum ekranına gelip CMD'den diski GPT'ye convert etmeyi denesem iş görür mü?

Intel Core i5-5200u

SSD MBR değil GPT ama UEFI'de gözükmüyor.

Legacy olarak kurdum ve recovery modeda MBR2GPT kullanarak UEFI'ye geçtim. Bu sorunu yaşayanlar bunu deneyebilir fakat unutmayın halihazırda UEFI desteğiniz olması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı