Samsung 870 EVO SSD'nin okuma ve yazma hızı önerilen değerde değil

Sunny

Hectopat
Daha fazla  
2-3 gün önce SSD aldım. Eski bilgisayarımı bir nebze toparlamak ve Windows 10'u rahat kullanabilmek için. SSD elime ulaştı ve sahte olması ile ilgili mesajlar gördüm ve bunları araştırdım. SSD gerçek gibi duruyor ama hem Samsung Magician programının hem de CrystalDiskMark programının benchmark sonuçları yakın bir sonuç verdi. Ancak bu Samsung 870 EVO SATA SSD'nin kutusunda dahil yazan değerleri okuma 560 mb/s yazma 530 mb/s. Benim sonuçlarda 250 mb/s çıkıyor ikisi de. Sizce bir sorun mu var normal mi? SSD'nin seri numarası için genuine yazıyor. Ayrıca over provisioning ayarını açtığımda SSD standart moddan güç tasarrufu moduna geçti. Bir mod daha var o da Rapid Status'ü açınca Full performans modu. Mod ile alakalı olabilir mi diye buraya yazdım.

Dosya Ekleri

• CrystalDiskMark_20240118234613.png
    CrystalDiskMark_20240118234613.png
    21,7 KB · Görüntüleme: 39
  • ssd.png
    ssd.png
    23,8 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
2-3 gün önce SSD aldım. Eski bilgisayarımı bir nebze toparlamak ve Windows 10'u rahat kullanabilmek için. SSD elime ulaştı ve sahte olması ile ilgili mesajlar gördüm ve bunları araştırdım. SSD gerçek gibi duruyor ama hem Samsung Magician programının hem de CrystalDiskMark programının benchmark sonuçları yakın bir sonuç verdi. Ancak bu Samsung 870 EVO SATA SSD'nin kutusunda dahil yazan değerleri okuma 560 mb/s yazma 530 mb/s. Benim sonuçlarda 250 mb/s çıkıyor ikisi de. Sizce bir sorun mu var normal mi? SSD'nin seri numarası için genuine yazıyor. Ayrıca over provisioning ayarını açtığımda SSD standart moddan güç tasarrufu moduna geçti. Bir mod daha var o da Rapid Status'ü açınca Full performans modu. Mod ile alakalı olabilir mi diye buraya yazdım.
Anakart ne hocam?

@kaiser soze @paWel Tamamdır bu aklıma gelmemişti. IPX41-D3 - SATA 2'miş. O zaman normal yani değerler. SSD biraz boşa gitmiş gibi mi olacak sizce? SATA 2'ye göre bir SSD alsaydım daha mı iyi olurdu yoksa çok da fark etmez mi?

Dediğiniz üzere eski bir cihaza takmışınız. O yüzden SSD'nin tüm hızını değil de maximum kullanabildiği hızı kullanıyor.

@kaiser soze @paWel tamamdır bu aklıma gelmemişti. IPX41-D3 - SATA 2'miş. O zaman normal yani değerler. SSD biraz boşa gitmiş gibi mi olacak sizce? SATA 2'ye göre bir SSD alsaydım daha mı iyi olurdu yoksa çok da fark etmez mi?

Öyle demeyin hocam yarın obür gün yeni bir bilgisayar olur bir şey olur. Söker onda kullanırsınız en kötü. Cihaz zaten desteklediği hızı alacaktı her türlü fark edecek bir durum yok yani.

Dediğiniz üzere eski bir cihaza takmışınız. O yüzden SSD'nin tüm hızını değil de maximum kullanabildiği hızı kullanıyor.

Öyle demeyin hocam yarın obür gün yeni bir bilgisayar olur bir şey olur. Söker onda kullanırsınız en kötü. Cihaz zaten desteklediği hızı alacaktı her türlü fark edecek bir durum yok yani.

Teşekkür ederim cevabınız için. Şu an bile güzel gibi kullanımı. HDD Windows 10 kullanırken epey yavaş hissettiriyordu şu an bir şeylerin açılması etmesi güzel hissettiriyor. Dediğiniz gibi ileride daha iyi bir bilgisayarımız olursa extra olarak iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı