Çözüldü Samsung 970 EVO CrystalDiskMark değerleri normal mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alaxel

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Aşağıda değerleri var bu değerler Samsung 970 EVO için normal mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-07-17 120635.png
    32,5 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Okuma hızı baya düşük çıkmış. Ama o an arka planda çalışan başka bir uygulama vs. varsa buna neden olabilir. O yüzden net yorum da yapmak doğru olmaz.
anakartım dan dolayı olabilir mi ? ( ASUS TUF B450-PRO)

3500 mb/sn okuma, 2500 mb/sn yazma değeri olması lazım bu SSD'nin. Normal değil.

anakartım dan dolayı olabilir mi ? ( ASUS TUF B450-PRO)
Hayır. Pcie 3 x4 portu olarak gösteriyor. Yani anakart aslında bu hızları destekliyor. Eğer anakartın tüm portlarında bir şey takılı değilse anakrttan dolayı olamaz.

İkinci porta taktıysan normal hızlar alıyorsun. O anakartta ikinci port PCI-e 2.0 x4 hızında çalışıyor ve bu veriyolunun maksimum desteklediği hız 2000 MB/s.

Çözüm
İkinci porta taktıysan normal hızlar alıyorsun. O anakartta ikinci port PCI-e 2.0 X4 hızında çalışıyor ve bu veriyolunun maksimum desteklediği hız 2000 MB/s.

Sentinelden baktım SSD sağlığı %100 hızı normal olmadığı için korktum Allah razı olsun içime su serptin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…