Samsung 970 Evo Plus 500GB ve Adata SU630 960GB SSD Yavaş Çalışma ve Kasma

Ben Burhan

Decapat
Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle sistem bileşenlerimi tanıtıp, yaşadığım sorunu anlatayım.

Ryzen 5 2600x
Asrock X470 Taichi
MSI RX 580
Corsair 16GB 3200MHz RAM

Sistem Samsung 970 Evo Plus 500GB M2. SSD üzerine kurulu. Steam ve oyunlar Adata SU630 960GB SSD içerisine kurulu. SSD'lere ilave olarak depolama tarafında 2 adet Seagate 4TB 5900RPM HDD ve 2 adet yine Seagate marka 7200RPM 1.5TB HDD bulunmakta.

Aynı oyunu disklere kurulum yaptığımda aşağıda ki süreleri aldım.

4TB. Seagate HDD. İçindeki, ISO kalıbında bir oyunu ADATA SU630 SSD kurulum süresi 3 dakika 5 saniye.
4TB. Seagate HDD. İçindeki, ISO kalıbında aynı oyun Samsung M2 SSD kurulum süresi 1 dakika 7 saniye.
4TB. Seagate HDD. İçindeki, ISO kalıbında aynı oyun Seagate 1.5TB HDD kurulum süresi 1 dakika 59 saniye.

Ayrıca Adata SSD içerisinde bir işlem başlattığımda, SSD ile ikinci işlem yapılamaz hale geliyor ve aşırı kasıyor.

Bilgisayar kasasında ki HDD kafesi 2 adet 140mm fan ile soğutuluyor. Sıcaklık değerleri resimde görüldüğü gibi.
Diskler oldukça serin çalışıyor.

BIOS Ahci ayarı aktif. Sisteme virüs taraması yaptım ve herhangi bir sorun görülmedi.

Adata SU 630 SSD test yapıldığında değerler aşağıdaki gibi görünüyor.

Bu sonuçlara rağmen SSD, içerisindeki her oyunda kasmalara sebep oluyor. Acaba sorun neden kaynaklanmakta?Gözden kaçırmış olabileceğim bir ayar mı olabilir mi?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer hala sorun varsa program SSD'de TRIM ayarının kapalı olduğunu söylüyor, onu aktif etmeniz gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…