Samsung 970 EVO Plus 800 MB/s hızı geçmiyor

Cecile

Kilopat
Arkadaşlar M2 NVMe SSD aldım marka "Samsung 970 Evo Plus", fakat 800 MB hızını geçemiyorum normalde 3500e kadar çıkabileceği yazıyor, anakartım mı desteklemiyor acaba ?

Anakart bilgilerim:
MSI
H97 Gaming 3

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    17,9 KB · Görüntüleme: 69
Hocam anakartınızda başka M2 yuvası varsa oraya takın. Şuan taktığınız slot maksimum o hızı destekliyor olabilir.

Muhtemelen PCI-e X1 slotuna dönüştürücü ile takılmış. Anakartta M.2 yuvası olmadığından alabileceğiniz maksimum hız o. Bilgisayar falan değiştirirseniz o SSD'yi yeni bilgisayara takın.

Muhtemelen PCI-e X1 slotuna dönüştürücü ile takılmış. Anakartta M.2 yuvası olmadığından alabileceğiniz maksimum hız o. Bilgisayar falan değiştirirseniz o SSD'yi yeni bilgisayara takın.
Hayır anakart kendi üzerinde orjinalinde m2 nvme slotu var

Buyrun

• 1 x PCIe 3.0 x16 slotu (PCI_E2, x16 destekler)
• 1 x PCIe 2.0 x16 slotu (PCI_E4, x4 destekler)*
• 2 x PCIe 2.0 x1 slotu
• 3 x PCI slotu
* PCI_E4 slotuna bir kart takıldığında PCIe x1 slotları (PCI_E1, PCI_E3) kullanılamayacaktır.​

Intel H97 Express Yongaseti
- 6 x SATA 6Gb/s portu (SATA1~6)
- 1x M.2 portu*
- M.2 portu M.2 SATA 6Gb/s modülü destekler
- M.2 portu M.2 PCIe modülleri 10Gb/sn hıza kadar destekler **
- M.2 portu 4.2cm/ 6cm/ 8cm modülleri destekler
- RAID 0, RAID1, RAID 5 ve RAID 10*** desteği
- Intel® Smart Response Technology, Intel® Rapid Start Technology ve Intel® Smart Connect Technology**** desteği
* SATA5 ve SATA6 portları, M.2 portuna bir modül takıldığında devre dışı kalacaktır.
** M.2 PCIe arayüzü yalnızca UEFI ROM desteği sunar. Legacy opsiyonu desteklenmez.
*** M.2 PCIe arayüzü RAID 0, RAID1, RAID 5 ve RAID 10 desteklemez.
**** Windows 7 ve Windows 8/ 8.1 üzerinde Intel Core işlemcileri destekler

burda desteklediği mi yazıyor bi kontrol edermisiniz​

Dosya Ekleri

• IMG_20231020_182202.jpg
    146,3 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Verdiğiniz bilgilere göre sistemin UEFI kurulum olması gerekiyor. Windows kurulurken Legacy kurulmuş sanırım.

BIOS'a girip UEFI mi Legacy mi bakar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…