Samsung 970 EVO Plus temiz format atmak

Ahmet Aksoy1

Kilopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba, direkt konuya giriyorum. Yeni aldığım Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD'yi bilgisayara taktıktan sonra BIOS da M.2 özelliğini aktif etmek isterken AHCI ayarlı olan disk ayarını RAID olarak değiştirmemi istiyor. Bu ayarı değiştirirsem diğer diskteki verileri kaybedebileceğimi söylüyor. Bilgisayarımda 1 adet 500GB'lık normal SSD ve 1 adet 500GB HDD var. Yeni aldığım M.2 SSD üzerine temiz Windows kurulumu yapmak istiyorum. Bununla ilgili birkaç sorum var.
  1. BIOS özelliklerinden M.2 özelliğini aktif etmeden ve bununla beraber RAID özelliğini açmadan M.2 SSD'yi kullanamaz mıyım?
  2. M.2 özelliğini açmadan kullanamıyorsam RAID ile kullanmam gerekiyor demek oluyor o zaman da diğer diskleri kullanamayacağım anlamına mı geliyor?
  3. M.2 SSD üzerine Windows kurarken diğer SSD ve HDD'nin bağlantılarını çıkartıp M.2 özelliğini aktif edip o şekil de mi format atayım?
Arkadaşlar uzun lafın kısası ben bu 3 diski normal şekil de öyle RAID falan filan olmadan kullanamaz mıyım? Bu arada RAID ile alakalı çok az bilgim var. Cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…