Samsung 970 Evo Plus "this drive is not supported" hatası

kabaktadi

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
MSI RTX 2080 Gaming Trio, MSI Z390 MPG Gaming Pro Carbon AC, Intel I7 9700K, Corsair Vengeance Pro RGB 2x8 3200 Mhz Ram, Corsair H150i PRO, Samsung 970 Evo Plus 500 GB, Evga Supernova 650 P2, Cooler Master H500P Mesh.
Merhaba. Yeni kurduğum sistemde hız açısından sorun yaşamıyorum. Lakin Samsung Magician yazılımından kontrol ettiğimde görseldeki gibi "this drive is not supported" hatası görüyorum.

Forumda buna benzer 2 konu var. "NVMe sürücüsü yükleyin" denmiş. Buradaki linkten 4.59 MB'lık driver'ı indiriyorum ama kurmaya çalıştığımda 'Samsung NVM Express device is not connected. Connect the device and try again. ' Hatası alıyorum.

Sanırım bu sorunu yaşayan tek kişi ben değilim. Daha önce yaşayıp çözmüş olan var mı? Varsa yardımcı olabilirler mi? Teşekkürler.
Bu arada SSD'yi anakartta görseldeki kırmızıyla yuvarlak içine aldığım yuvaya takıp kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
aynı sorun bende de var herhangi bir sonuca ulaşabildiniz mi?

İşte sorun bunun yüklenmemesi.
'Samsung NVM Express device is not connected. Connect the device and try again. ' Hatası alıyorum.
Eki Görüntüle 436249

BIOS güncel ve default edip sadece XMP'yi devreye aldım.

Kurmaya çalıştığımda 'Samsung NVM Express device is not connected. Connect the device and try again. ' Hatası alıyorum. Konuyu açarken fotoğrafıyla belirtmiştim nasıl bir hata olduğunu

Bahsettiği PCH durumu nedir? İlk mesajımda anakart üzerinde SSD'yi taktığım yeri işaretledim. Sorun oraya takmam olamaz sanırım? Bir de "aşağıdaki durumlarda sürücü yüklenemiyor" diyor ya RAID mode açıkken mi kapalıyken mi ya da 'NAND/Storage Remapping option' enable iken mi yüklenemiyor anlamadım orasını.

Bahsettiği PCH durumu nedir? İlk mesajımda anakart üzerinde SSD'yi taktığım yeri işaretledim. Sorun oraya takmam olamaz sanırım?
PCH çipset kontrolü olan birimleri ifade eder. Birinci kısımda PCIe CPU kısmına taktığında yani CPU'ya yakın olana takabilirsin veya M2 PCıe kart genişletici alıp takılabilir deniyor Kart genişletici olmadan da 2. PCH slotuna takabilirsin diyor.

Bunu anakart kılavuzunda okumadınız heralde CPU kısmına taktığınızda GPU veriyolu hızından kullandığı için yarı yarıya düşürüyor o yüzden 2. slota takıp bahsettiği BIOS ayarlarını yapın diyorum.
Raid Mode seçemezsin 2 adet m2 SSD yok sistemde. Diğeri remapping olanı varsa seçip 2. slotta kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…