Samsung 970 EVO Plus'ın Benchmark sonuçları normal mi?

cihanesen

Zeptopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Acer Aspire A515-51G-539J
Anakart
KBL Charmender_kl
Acer Aspire A515-51G-539J model laptop kullanıcısıyım. Bilgisayarı hızlandırmak adına M.2 girişine Samsung 970 EVO Plus SSD ürününü taktım. Gün sonunda bilgisayarım gerçekten hızlandı fakat istediğim seviyelere ulaşamadı. Samsung Magician uygulaması ve diğer programlar ile bazı Benchmark sonuçlarını sizinle paylaşmak isterim. Sizce bu sonuçlar normal mi? Normal değil ise nasıl bir uygulama ile hızlandırabilirim? Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Dosya Ekleri

• benchmark1.PNG
    benchmark1.PNG
    23 KB · Görüntüleme: 41
  • benchmark2.PNG
    benchmark2.PNG
    31 KB · Görüntüleme: 40
  • bench3.PNG
    bench3.PNG
    33,7 KB · Görüntüleme: 40
Acer Aspire A515-51G-539j model laptop kullanıcısıyım. Bilgisayarı hızlandırmak adına M.2 girişine Samsung 970 EVO Plus SSD ürününü taktım. Gün sonunda bilgisayarım gerçekten hızlandı fakat istediğim seviyelere ulaşamadı. Samsung Magician uygulaması ve diğer programlar ile bazı benchmark sonuçlarını sizinle paylaşmak isterim. Sizce bu sonuçlar normal mi? Normal değil ise nasıl bir uygulama ile hızlandırabilirim? Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Bence USB ile temiz kurulum yapıp yaparkende tüm diskleri silip yeniden biçimlendirin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videodaki adımları gerçekleştirin. İkisinde de olmazsa iade edin.

Acer Aspire A515-51G-539J model laptop kullanıcısıyım. Bilgisayarı hızlandırmak adına M.2 girişine Samsung 970 EVO Plus SSD ürününü taktım. Gün sonunda bilgisayarım gerçekten hızlandı fakat istediğim seviyelere ulaşamadı. Samsung Magician uygulaması ve diğer programlar ile bazı Benchmark sonuçlarını sizinle paylaşmak isterim. Sizce bu sonuçlar normal mi? Normal değil ise nasıl bir uygulama ile hızlandırabilirim? Şimdiden herkese çok teşekkürler.
Ek olarak modelini arattım ürün kodu ile 3,500/3,300 mb arası hız vadediyor.

Yorumlarınız için çok teşekkürler. Söylediğiniz gibi aslında tertemiz bir kurulum yaptım HDD ve SSD'yi biçimlendirdim, bu işlemler öncesi. Hatta SSD %80 dolu olmadan evvel de bazı testler yaptım fakat rakamlar bu teste çok yakın çıkmıştı yani pek bir fark yoktu.

KBL Charmender_kl türü bir anakartım mevcut, acaba bu anakart yüksek hızları desteklemiyor mu veya limitli mi diye düşünmeden edemedim. Bilgisayarımda bildiğim m2 ssd için sadece tek bir slot var ve ben o slota taktım ürünü. Orada da bir yanlışlık olmadı gibi fakat sonuçlar maalesef bu. ):

Hocam galiba laptobunuzla alakalı yabancı bir sitede de M.2 Nvme ssd taktıktan sonra ürünün çalışması gerekenin yarısı hızda çalıştığını yazmışlar.

Şimdi daha detaylı araştırdım sizin laptopta PCIe x2 v3 NVME desteği var, o da yaklaşık 2GB hızları destekliyormuş. Yani SSD'de bir sorun yok, iade etmenize gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı