Samsung 980 PCIe 4.0 kullanınca ısınma sorunu olur mu?

Bütçe
1500

trkaltnts

Hectopat
Anakartım MSI Z490 GODLIKE.
Samsung SSD'yi almayı düşünüyorum anakartın yanında Xpander-X diye bir aparat geldi gen4 kullanmak için. Hiçbir hız kaybı, ısınma gibi sorunlarla karşılaşır mıyım? Kullanan varsa veya bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?

Üzerinde fan olan bir parça ile kullanmayı düşünüyorsunuz. Isınma sorunu olması bana saçma geliyor.
Anakart sitesinden gördüğüm kadarıyla fazladan M.2 slotu ekleyen, PCIe 4.0 ile çalışmasını sağlayan bir aparat.

Parçanın adı XPANDER-Z bu arada.

Elimde 980 var diyorsun. Zaten PCIe 3.0 değil mi? Bant genişliği limitine yakın performans veriyor ama alacağın fazlalığın neredeyse hiç önemi olmaz.
Kaldı ki aparat elinde değil mi? İstiyorsan tak dene. Beğenmezsen, sorun çıkarsa direkt anakarta takarsın.

Elimde 980 var diyorsun. Zaten PCI-e 3.0 değil mi? Bant genişliği limitine yakın performans veriyor ama alacağın fazlalığın neredeyse hiç önemi olmaz.
Kaldı ki aparat elinde değil mi? İstiyorsan tak dene. Beğenmezsen, sorun çıkarsa direkt anakarta takarsın.

Elimde 980 var diyorsun. Zaten PCI-e 3.0 değil mi? Bant genişliği limitine yakın performans veriyor ama alacağın fazlalığın neredeyse hiç önemi olmaz.

980 gen4 SSD almayı düşündüğüm, benim merak ettiğim o parçayı takmadan benim anakart destekliyor mu desteklemiyor mu gen4ü?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı