Samsung 980 SSD vs Crucial P3 Plus SSD

Bütçe
1100
Şahsım adına olsa ikisini de almazdım. İkisi arasında seçim mecburiyeti varsa Samsung 980 daha mantıklı. Çünkü bu modelde TLC türü hafıza yongası varken P3 Plus QLC kullanır. Dayanıklılık olarak TLC daha iyidir. Öte yandan P3 Plus lehine avantaj gibi gözüken Gen 4 hızı o anakart ve işlemci tarafından desteklenmez. Bu yüzden Samsung 980 daha mantıklı. Ancak ikinci disk olup, dosya yedekleme veya oyun oynama odaklı kullanılacaksa veri yazma yükü az olacağından ikisi de uzun ömürlü olur. Bu sebeple P3 Plus'ın ucuz olması onu tercih edilebilir hale getirir.

Alternatif olarak Kioxia Exceria G2 düşünülebilir. Bütçe arttırılabilirse daha da güzel modeller var. Tek M.2 yuvası olduğu için sistem bu alınacak diske kurulacak sanırım. Stabil performans ve uzun ömür için DRAM içeren SSD tavsiye ederim.

Şahsım adına olsa ikisini de almazdım. İkisi arasında seçim mecburiyeti varsa Samsung 980 daha mantıklı. Çünkü bu modelde TLC türü hafıza yongası varken P3 Plus QLC kullanır. Dayanıklılık olarak TLC daha iyidir. Öte yandan P3 Plus lehine avantaj gibi gözüken gen 4 hızı o anakart ve işlemci tarafından desteklenmez. Bu yüzden Samsung 980 daha mantıklı. Ancak ikinci disk olup, dosya yedekleme veya oyun oynama odaklı kullanılacaksa veri yazma yükü az olacağından ikisi de uzun ömürlü olur. Bu sebeple P3 Plus'ın ucuz olması onu tercih edilebilir hale getirir.

Alternatif olarak Kioxia Exceria G2 düşünülebilir. Bütçe arttırılabilirse daha da güzel modeller var. Tek M.2 yuvası olduğu için sistem bu alınacak diske kurulacak sanırım. Stabil performans ve uzun ömür için DRAM içeren SSD tavsiye ederim.

Çok sağ olun hocam cevap için. SanDisk 240GB SSD var Windows ona kurulu. Oyunları kurmak için kullanacağım. Dediğiniz model bu mu hocam: https://www.amazon.com.tr/KIOXIA-EXCERIA-Taşınabilir-PCIe-Siyah/dp/B09NRZ6LPY/ref=asc_df_B09NRZ6LPY/?tag=trshpngglede-21&linkCode=df0&hvadid=510147587947&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=12732713981267044168&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012763&hvtargid=pla-1608632332734&th=1

Kioxia SSD almanı tavsiye ederim
Ben daha önce OCZ SSD kullandım (Kioxia = OCZ) ve bana 1 buçuk yıl dayandı, genel olarak oyun oynadım ve sık sık oyun indirip kaldırdım. Mantıken daha uzun süre dayanması gerekirdi ama başta mavi ekran hataları sonrasında da sistemin boot etmemesi gibi hatalar aldım. Bilgisayara başka bir SSD takıp işletim sistemini ona kurup öyle diğer SSD'ye erişmeye çalıştığımda SSD read-only modda çalışıyordu. Başlığını da açmıştım daha önce. O yüzden Kioxia ile çok kötü anım var 500 liram çöpe gitti, önermem. Belki de serideki tek kötü ürün bana denk geldi orasını bilemem ama böyle bir tecrübe yaşadım, paylaşmak iserim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı