Hocam A55 kullanıyorum ve hem Android 12 hem 13 aldı. Daha dün güvenlik güncellemesi yaptım. Sanırım bu sene bitecek desteği. Size cihazı kısaca anlatayım.
Oyun Performansı ve Genel Performans:
PUBG vs oynayacaksanız pek tatmin etmez. Bende COC, CR, Subway Surfers vs oynarım sadece.
Telefonda pek takılma yok ama cihaz biraz yavaş diyebilirim. Daha seri bir cihazdan geçerseniz farkedebilir.
Batarya Ömrü:
Geçen sene Ağustos'ta aldım, hala bir günü çıkarabiliyor. Telefondan oyun oynamayı bıraktığım için ertesi güne bile biraz kalabiliyor bazen %30-40 kadar. 18W hızlı şarjla geliyor zaten ve hızı tatmin edici. Batarya konusunda üzmez diye düşünüyorum.
Kamera:
Cihazın en iyi yanı kamerası. Lightroom kullanarak çok güzel fotoğraflar elde edebiliyorum. Fotoğrafların stock hali de güzel genel olarak. Pro mod ile de güzel pozlar çıkıyor. Ön kamerası ve portre modu tatmin edici. Benim için tek eksiği geniş açı. Makro yerine geniş açı koysalarmış keşke.
Ekran:
Ekran 720p ve 60hz. Parlaklığı güneş altında biraz az gelebiliyor. 1080p bir ekrandan geçerseniz farkedebilir.
Genel olarak kötü bir cihaz değil. Çok iyi de değil. Ortalama. Benim işimi görüyor. Yazılım olarak, özellikleri olarak Oppo'dan memunum.
Malzeme kalitesi fena değil. Kutudan ince bir ekran koruyucu ile çıkıyor. Hep kılıf kullandım. Çok defa farklı pozisyonlarda düşürdüm, hala sağlam. Ekran koruyucu çizik dolu ama en ufak çatlak yok.
Cihazda hem yüz tanıma hem power butonu üstünde parmak izi okuyucu var. Yüz tanımayı aktif kullanmıyorum ama düzgün çalışıyor. Parmak izi son zamanlarda bazen algılamayabiliyor. Kılıfım biraz kalın belki ondan olabilir. Emin değilim.