Samsung A23 vs mi Note 11 vs Xiaomi Note 10

OIS OIS'dir. EIS ya da Gyro-EIS ile karıştırmayın.
Hayır değil. OİS'in de seviye ve farkları var. A52'deki OİS bile işe yaramıyor, bütün işi EİS yapıyor o seviyelerde. Gerçekten OİS'in her zaman aynı kalitede olduğunu mu düşünüyorsunuz? Üst düzey cihazlarda bulunan OİS'ler yalnız başına alt-orta düzey cihazlar kadar ediyordur zaten.

6-7 ? Amiral gemilerinin bile bu kadar ömrü varken mi?

•A33
•Redmi Note 10 Pro
•M33
•M23

Son düzenleme:

Hocam OIS her yerde aynı kalite demedim zaten. Donanımsal olarak çok daha öndedir.

ben A52 kullanıcısı değilim, ama A72 kullanıcısı olarak ki hemen hemen aynı sensörleri kullanıyorlar, OIS ile sorun yaşamadım hiç bir zaman. Çok memnunum.

Sizin argümanınızı destekleyecek bir kanıtınız var mı?

Hangi ölçüm standartları kullanılmış, ne zaman EIS ne zaman OIS devreye girmiş nasıl anlamış o ölçümü yapanlar.

Sağdan soldan video çeken insanların her anlattığına inanmayın. OIS ile EIS arasında fark vardır. Çalışmayan OIS varsa o zaman donanımsal bir hata vardır.

Ek: SoC içerisinde entegre olarak bulunan ISP de önemlidir. Yoksa hava civa bu konuşmalarımız.

•A33
•Redmi Note 10 Pro
•M33
•M23

evet 6-7 yılı bilerek söyledim çünkü genelde büyüklerimizin cihazlardan pek bir beklentisi olmuyor. İşlerine yarasın, ekranı patlayana, pili çatlayana kadar kullanırlar.

Herkes power user olarak görmekten vazgeçin.

•A33
•Redmi Note 10 Pro
•M33
•M23
Yoğun ve tam kullanım olmadıkça dayanır aslında. Flagshipler ile diğerleri arasında kullanım süresi olarak pek fark olmaz aslında, önemli olan beklenti. Ve düşük işlemciler genellikle daha az enerji harcadığı(ısındığı) için batarya da daha az etkilenir. Yani tam anlamıyla kullanmayacak birinin flagship alması mantıksız aslında. Ben yoğun bir kullanıcı olmama rağmen 4 yıldır Redmi Note 7 ile dayanıyorum örneğin ve muhtemelen dayanmam da gerekecek çünkü bir seçim şansım vardı ve yeni telefon yerine bir bilgisayar almayı seçtim.

Bu cihazları almak yerine ikinci el temiz kullanılmış P30 alman bence daha mantıklı.

OİS ile EİS'in aynı şeyler olmadığını ve cok farklı mantıklara sahip olduklarını biliyorum. Ayarlardan birini devre dışı bırakıp diğerini devreye sokabiliyoruz. A52'de sadece OİS çalışırken çok fazla sallanma oluyor, EİS açıldığında çevreden yüksek oranda kesit alıyor. Dengeliyor ama videodan bayan kırpıyor. Ve onun dışında bir ara acı çekerek kullandığım Venüs Z10 modelinde de OİS vardı(beklentiyle almadım, sonradan öğrendim olduğunu) ama işlevi 0'dı. Seviyeye göre donanım da çok fark eder ve giriş-alt-orta seviye telefonlarda OİS'ten çok beklentili olmamak gerek. Çok fark yaratmaz.

A52'nin kronik sorunudur o, sonraki serilerde o sorunun üzerinden gelmeye çalıştı samsung ama pek başarılı olamadı. Zaten 52S çıkmasının sebebibinin bu olduğu konuşulur sektörde.

OIS'in Gyroscope'u eğer düzgün çalışmazsa hiç bir anlamı kalmaz. Zaten temel çalışma prensibi gyro üzerine kurulmuştur ve mekanik bir ekipmandır. Cihazı sallarsanız hafifçe çıt çıt ses gelmesi gerekir. Büyük ihtimalle sizin vestel'de gyro'su bozulmuş olabilir.

Şu konuda sizinle hemfikirim, OIS'lerde kalite farkları var. Ama kalitesi düşük bile olsa gyro'su çalışan bir OIS bence her zaman EIS'den daha iyi sonuçlar verir.

Son zamanlarda ise SoC'lerin gelişmesi ile ISP teknolojileri çok iyi yerlere geldi. Çok başarılı EIS yapıyor cihazlar artık.

Cihazın ömrü belirlidir. Cihaz belirli bir yerden sonra yazılım desteği,sonra güncelleme desteği almayacak. Büyük kullanıyor diye kamerayı ve sosyal medya performansını umursamayacak değil ya ??

"...telefon görüşmesi ve WhatsApp'dan görüntülü görüşme dışında pek bir şey yapmaz..."

Arkadaşımız bunu söylemiş. Kamera ve sosyal medya kullanımını hemen tüm cihazlar iyi bir şekilde başarım verebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…