Samsung A32'de batarya yüzdesi yanlış olabilir mi?

Katılım
10 Ekim 2020
Mesajlar
1.580
Makaleler
1
Çözümler
17
Yer
İstanbul
Merhaba. Daha once Samsung J5 kullaniyordum. Şu anda ise ayni markanin A32 modelini kullanıyorum. Eski telefonumda, zorunlu durumlarda telefon sarjdayken kullanirsam, kullanmamam gerektigini ve bataryaya zararini biliyorum. Şarj surem haliyle uzuyordu. Ama bu telefonda ise; dakika bile oynama yok. Sanki telefon; bataryaya degil de sureye bakip islemi sonlandiriyor. Bu konu kafama takildi. Acaba gosterge, bu gibi durumlarda gercegi yansitmiyor mu? Ucak modunda, normal modda, surekli kullanilan modda, kisacasi her sekilde şarj suresi nasıl esit olabilir ki?
 
Şarj aleti yeterince güç sağlarsa şarj da eder kullandırır da. BMS common port ise bir zararı olmaz. Separate port ise kullanmak zarar verir.
 
Şarj aleti yeterince güç sağlarsa şarj da eder kullandırır da. BMS common port ise bir zararı olmaz. Separate port ise kullanmak zarar verir.
Bu dediginizi nasil bilebilirim acaba? Yani hangisi oldugunu nerden anlayabilirim?

*#0228#
Üstteki kodu arama kısmına yazın. Bunu 3 defa yapın. Bataryayı kalibre etsin.
Bu kodu animsadim. Acaba sarj tam dolu ya da bosalinca vs ne zaman yapiyorduk?

3 kez ustuste mi demek istediniz?

Aslinda bataryada bir tutarsizlik yok. Yani sarj olma suresi sabit. Benim takildigim, telefon kullanilinca bu surenin uzamamasi.
 
Şarjda takılıyken oyun oynayarak deneyin, sürede kesinlikle bir fark olacaktır. Ekranın güç tüketimi çok fazla olmadığından 5-10 dk fark yaratır.
 
Şarjda takılıyken oyun oynayarak deneyin, sürede kesinlikle bir fark olacaktır. Ekranın güç tüketimi çok fazla olmadığından 5-10 dk fark yaratır.
Tesekkur ederim. Dogrudur.
Dediginiz oyun benzeri; baska telefonu yoran seyler calistirdigimda bu sefer de sunu gozlemledim.

Normalde 100 olunca bir 5-10 dk daha dolarken, bu sefer 100 olunca direk doldu yazisi cikiyor.

Dediginiz gibi; surede biraz uzama farki olsa da, sanki yine de tam dolmadan sarji kesiyor gibi geldi.

Bu bahsettigim durum, eski pillerde de boyleydi.

Hic de baska marka akilli telefon kullanmadim. 3 telefonum da Samsung olunca, bazi seyler bu marka telefonu ya da bataryasina mi ozel anlayamiyorum.
 
Pil ayarlarında pil koruma özelliği de açık olabilir belki. (%85 dolum) Ayarlardan kontrol edebilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…