Samsung A34 vs S20 FE

Çoğu özelliği aynı kardeşim, kamera farkı var diyorsun sadece farkındaysan. Hadi bir de işletim sistemi olsun fark. Onun dışında çoğu özelliği hemen hemen aynı.
Ya anlamıyorsun sanırım. Batarya zerre aynı değil, işlemcileri arasında uçurum var, arka kamera paketi arasında devasa farklar var. Nasıl aynı?
Ayrıca aynı işletim sistemi. Nasıl okuyorsunuz mesajları anlamıyorum.

Bataryada zaten A34 üstün. S20'nin üstünlüğü olarak da kardeşim 2 tane özellik saymışsın onun dışında aynılar işte hemen hemen. Alakaları yok diyorsun ama gayet de birbirine yakınlar çoğu özelliğiyle. Zaten birbirlerine yakın olmasalar aynı fiyat aralığında olurlar mı hocam?

Evet olurlar. Aralarında 3 yıl var. Ayrıca onlar dışında dediğin ne kaldı? Batarya, işlemci, ekran, kamera...
Başka neyle kıyaslayacaksin ki? İşlemci ve kamera kısmında farkla S20 FE üstünlüğü var.
Bataryada da A34. Ekran harici benzer yanları yok.

3-4 şeye göre kıyaslayacaksak ohooooo yandı gülüm keten helva.

Kankalar bir sürü şeyi var say say bitmez. Zaman harcamayalım bunun için. Kıyasla gibi sitelerde görebilirsiniz.
Sanırım trollsun ama ben yine de yazacağım.
S20 FE:
- Daha yüksek PPI değeri,
- HDR10+ desteği, A34'te yok.
- Daha iyi COF Driver,
- IP68 sertifikası, A34'te IP67 var.
- Metal çerçeve, A34'te plastik.
- Daha güçlü CPU. (Tek cekirdek ve çok cekirdekte rahat üstünlük)
- Daha güçlü GPU. Adreno 650, Mali G68 MP4'ün fersah fersah ötesinde. 3DMark puanları arasında dağlar var.
- Daha iyi FLOPS.
- Daha iyi NPU. Hexagon 698'i, MediaTek APU 3.0 ile kiyaslayamazsin bile.
- Daha iyi modem. Dimensity 1080'e göre çok daha yüksek download ve upload hızlarını destekliyor. Ayrıca Dimensity 1080'de LTE Cat. 22 desteği dahi yok. 18 var.
- LPDDR5 desteği. A34'te ise LPDDR4X RAM var. Doğrudan frekansı ve belleği etkiliyor.
- A34'te UFS 2.2 desteği var. S20 FE'deki UFS 3.1 için çöp ve bariz fark ediyor.
- Kablosuz şarj denk gördüğün A34'te yok.
- Reverse şarj da A34'te yok. İkisi de S20 FE'de var.
- IMX555 için IMX582 rakip bile değil. S20 FE'nin kamerada A54'ü bile yok ettiği bir gerçek. Ben söylemiyorum test izlemek bedava.
- Geniş açıda ezici S20 FE üstünlüğü. S5K3L6, S5K4HAYX için çok daha üstün bir sensör. Doğrudan daha büyük, diyaframa bakabilirsin.
- A34'te optik zoom yokken S20 FE 3x optik zoom yapıyor.
- S20 FE, 4K 60 FPS cekim yapabiliyor, A34 30 FPS.
- S20 FE, 960 FPS 720p ağır çekim yapabiliyor. A34 ise 480 FPS.
- RAW çekimi var. A34'te yok.
- Selfie kamerada da ezici S20 FE üstünlüğü var. IMX616 oldukça ötesinde bir sensör.
- Bluetooth A2DP desteği var, A34'te yok.
- A34'te WIFI 6 desteği yokken S20 FE'de var.
- S20 FE, USB 3.1 desteklerken A34 2.0.
- WIFI MiMO desteği var. A34'te yok.
- Flashı Dual LED. A34'te LED.
- S20 FE, kutudan sarj kablosu çıkıyor. A34'te yok.
A34:
- Daha yüksek parlakliklara ulaşabiliyor.
- Ekran koruması daha iyi.
- sRGB'si daha yüksek.
- Bataryası, işlemci tüketimi ve batarya boyutundan daha iyi.
- Tepki süresi daha hızlı.
- Bluetooth 5.3 desteği. S20 FE'de 5.0.
- Daha güncel.
- Daha yüksek RAM.
Aynen baya benzer cihazlar. Ayrica bahsettiğin Kıyasla adlı site S20'de ve A34'te OIS yok ve stereo hoparlör yok diyor. Hangi memleket orası?:

Bahsettiğin site benim kadar detaylı anlatmıyor. Haberin olsun.

A34 almalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…