Samsung A35 telefona Custom ROM yapmak mantıklı mı?

S54337

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle custom ROM hakkında neredeyse hiçbir bilgim yok. Samsung A35 kullanıyorum. One UI 7 telefona ağır mı geliyor bilmiyorum ama telefon akıcı değil. Babamda, işlemcisi benimkinden çok daha kötü olan Redmi Note 14 var ve animasyonlar falan aşırı akıcı. Sorun, telefonumun güçsüz olması değil yani. Tamamen One UI işletim sisteminin berbatlığından dolayı akıcı değil. Bugün bir video gördüm. OnePlus ile S25 Ultra'nın akıcılığını karşılaştırıyordu adam. ColorOS işletim sisteminin animasyonları inanılmaz güzeldi. Bir anda aklıma custom ROM geldi. Aynı işletim sistemini kendi telefonuma kurup sorunsuz bir şekilde kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer telefonunun garantisi bittiyse denemeye değer bence.

Öncelikle custom ROM hakkında neredeyse hiçbir bilgim yok. Samsung A35 kullanıyorum. One UI 7 telefona ağır mı geliyor bilmiyorum ama telefon akıcı değil. Babamda, işlemcisi benimkinden çok daha kötü olan Redmi Note 14 var ve animasyonlar falan aşırı akıcı. Sorun, telefonumun güçsüz olması değil yani. Tamamen One UI işletim sisteminin berbatlığından dolayı akıcı değil. Bugün bir video gördüm. OnePlus ile S25 Ultra'nın akıcılığını karşılaştırıyordu adam. ColorOS işletim sisteminin animasyonları inanılmaz güzeldi. Bir anda aklıma custom ROM geldi. Aynı işletim sistemini kendi telefonuma kurup sorunsuz bir şekilde kullanabilir miyim?
Geliştirici seçeneklerini aç ve bu kısımları 0.5 yap. Daha akıcı olur telefon.
Screenshot_20250807-202647_Ayarlar.png

Konuya gelecek olursak ilk kez yapacaksın. Telefonu bozma olasılığın yüksek. Bunu göze alarak giriş bu konuya

Geliştirici seçeneklerini aç ve bu kısımları 0.5 yap. Daha akıcı olur telefon.Eki Görüntüle 2551275

Konuya gelecek olursak ilk kez yapacaksın. Telefonu bozma olasılığın yüksek. Bunu göze alarak giriş bu konuya
Hocam bunun ne olduğunu biliyorum daha önce bu şekilde de kullandım telefonu ama Telefonu akıcı değil hızlı yapan bir şey sadece.

Eğer telefonunun garantisi bittiyse denemeye değer bence.
Garantisi bitmedi daha hocam. Custom rom atınca garanti iptal mi oluyor?

Garantisi bitmedi daha hocam. Custom ROM atınca garanti iptal mi oluyor?
Dolaylı yoldan evet. ROM atmak için telefonun bootloader kilidini kaldırmak gerekiyor ve bu işlem garanti dışı bırakıyor cihazı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı