Samsung A5 telefona Android 12 kurulabilir mi?

502659

Hectopat
Samsung A5 telefonum var cw içinde Android 7 kurulu, acaba Android 12 yapıp menüleri güncelleyebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki nasıl yapabilirim?

Ancak Android 11'e kadar yükseltilebilir. 12 olmaz maalesef hem Android 11'e yükseltseniz bile cihaz anakart arızası verebilir. Yani bu işlemler çok riskli olduğu için pek önermiyorum Custom ROM'u.

Ancak Android 11'e kadar yükseltilebilir. 12 olmaz maalesef hem Android 11'e yükseltseniz bile cihaz anakart arızası verebilir. Yani bu işlemler çok riskli olduğu için pek önermiyorum Custom ROM'u.
s4miniye bile android 12 var custom romlar cihaza özel olduğu için sıkıntı çıkma ihtimali çok düşük

Android 11'e yükseltince arayüz değişecek mi?

Böyle bir hata alıyorum.

Son düzenleme:
S4miniye bile Android 12 var Custom ROM'lar cihaza özel olduğu için sıkıntı çıkma ihtimali çok düşük.

Cihaza özel sayılmazlar fabrikadan çıkma orijinal sürüm en iyisidir size tavsiyem kesinlikle Custom ROM kullanmayın benim cihazım anakart arızası vermişti. Bir arkadaşım daha yüklemişti cihaz çok fazla ısınıp anakart arızası verdi. Zaten anakart demek telefon demek. Kesinlikle tavsiyem Custom ROM kurmaya çalışmayın pişman olursunuz.

Siz kurmayı bilmiyorsunuzdur. Yanlış kod adlı bir cihazın romunu kurarsanız brick olur anakarta zarar bile verebilir. Hiç de riskli bir işlem değil ayrıca stock romun son sürümlerinde güvenlik yamaları güncel değil. Custom romları güncel güvenlik yaması için kuruyorum ben. Çoğu kişi özelleştirme için kuruyor ama asıl amaç güncel olması.

Cihaza özel sayılmaz derken? Başka cihazın romunu kurmadınız umarım.

Hocam bakın ben daha önce 7-8 tane ROM kurdum ve bu yüzden 2 tane telefonum (Galaxy Grand Neo Plus ve Galaxy S3 mini) anakart arızası verdi. İkisi de aşırı ısınma yüzünden. Ve de şunu da ekleyeyim ben bu ROM'ları kurarken anakart arızası vermedi. ROM'u kurdum. (aktif olarak kullanıyordum) üzerinden bir ay geçmeden telefon şarj olurken tak diye gitti. Telefondan bildirim ve zil sesleri geliyor fakat ekran bir türlü açılmıyordu sonradan anladım ki anakart arızası vermiş. Ve de bu ROM'lar telefonlarıma tamamen uyumluydu yani zaten Custom ROM'u kurunca neden garanti bozulur sizce? İşte bu gibi durumlar yaşanması sonucunda telefon şirketleri özel ROM kurulmasını tavsiye etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…