Samsung A54 ve Realme GT2

Bütçe
12.000
Oyun oynanmayacağı için çok güçlü bir işlemciye gerek yok. Ben X3 Pro kullanıyorum, 860 var ve gayet güçlü bir işlemci. Fotoğraf kalitesi daha ön planda olmalı.
 

Bütçeniz nedir?
 
Çünkü artık yazılım desteği bitti bence de alınmamalı 4 sene oldu nerdeyse daha güncel modelleri almak daha mantıklı ama bütçeniz 12 bin ve fazlası değilse o zaman alınır.
S20 FE SD versiyonu Android 11 ile piyasaya sürüldü. Sence 2 Android sürümü verip bırakırlar mı? Hele ki amiral gemisi bir cihazdan bahsediyoruz. Exynos versiyonuna vermezler buna verirler. Ayrıca arkadaş kamera demiş S20 FE bariz üstün.
 
Bütçe üstte yazıyor ama tekrar yazayım. 12.000 TL bütçem var.

Ralme GT2 işlemci ve kamera olarak A54'ten üstün ben A54 bekliyorum alacağım söyledik telefoncuya 1 yıl filan kullanıp S24 geçeceğim. Realme GT 2 iyi tercih olabilir.
 
Aradaki diğer farklar kamera açığını kapatır.

A54 asla ama asla o parayı hak eden bir telefon değil.
Eskiden iyi olabilirdi ama şu an değil, hiç değil hem de fiyatına göre.

Arada yonga dışında ne fark var ki? Sosyal medya entegrasyonuna ve malzeme kalitesine değinmiyorum bile. A54 o fiyat bandında kamerayı biraz olsun önemsiyen birisi için S20 FE dışında tek alınabilirliği olan cihaz. Ayrıca eskiden iyi olabilirdi ama şu an değil demişsiniz fakat, bu cihaz duyurulalı 2 ay olmuyor, hep aynı fiyat bandındaydı...


S20 FE SD 1 yıl sonra piyasaya sürüldü ancak işin neticesinde Exynos modeli ile tamamen aynı cihaz, sadece farklı varyantı. S20 FE Snapdragon Android 14 almaz. Ayrıca S20 FE amiral değil.
 
Siz olsanız A54 ve S20 FE arasından hangisini alırdınız? S20 FE çıkalı çok olmuş, A54 sanki daha iyi bir seçenekmiş gibi duruyor.
 

Batuhan bey, sanırım bu konuda bilginiz yok. Samsung'un resmi bilgisine göre, bu model sadece 3 büyük güncelleme ve 5 yıllık güvenlik güncellemesi alacaktır. Şu anda ise 3 büyük güncellemesini çoktan aldı.

Siz olsanız A54 ve S20 FE arasından hangisini alırdınız? S20 FE çıkalı çok olmuş, A54 sanki daha iyi bir seçenekmiş gibi duruyor.

Bu iki modelden ise S20 FE daha iyi bir işlemciye sahipdir. Yani bunu tercih ederim.
 
S20 FE SD 1 yıl sonra piyasaya sürüldü ancak işin neticesinde Exynos modeli ile tamamen aynı cihaz, sadece farklı varyantı. S20 FE Snapdragon Android 14 almaz. Ayrıca S20 FE amiral değil.
Samsung 2021 sonrası çıkan cihazlara bu sözü vermişti. FE amiral gemisidir sadece daha ucuzdur. Kablosuz şarj, telefoto kamera gibi özellikler sadece Samsung amiral gemilerinde var. Orta segmente koymuyor Samsung. İnternete de bakarsan zaten amiral gemisi yazmakta.
 
Siz olsanız A54 ve S20 FE arasından hangisini alırdınız? S20 FE çıkalı çok olmuş, A54 sanki daha iyi bir seçenekmiş gibi duruyor.

Benim için kamera önemli olduğu için S20 FE Snapdragon alıp geçerdim. Bu telefonu hâlâ Android 11'de kullananlar var, ayrıca güncelleme desteğinin kesilmiş olması kullanım ömrüne önemli ölçüde etki etmez.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…