Android 11 ile girdi piyasaya zaten. 12, 13 ve 14 oluyor mantıken. Ha ben iddialı konuşamam ama alırsa anormal bir durum olmaz.Batuhan bey, sanırım bu konuda bilginiz yok. Samsung'un resmi bilgisine göre, bu model sadece 3 büyük güncelleme ve 5 yıllık güvenlik güncellemesi alacaktır. Şu anda ise 3 büyük güncellemesini çoktan aldı.
Batarya peformansı A54'e göre nasıl olur? Bir tarafta Bluetooth 5.0 bir tarafta Bluetooth 5.3 var. A54 1000Nit parlaklıkta sağlıyor.Benim için kamera önemli olduğu için S20 FE Snapdragon alıp geçerdim. Bu telefonu hâlâ Android 11'de kullananlar var, ayrıca güncelleme desteğinin kesilmiş olması kullanım ömrüne önemli ölçüde etki etmez.
Samsung 2021 sonrası çıkan cihazlara bu sözü vermişti. FE amiral gemisidir sadece daha ucuzdur. Kablosuz şarj, telefoto kamera gibi özellikler sadece Samsung amiral gemilerinde var. Orta segmente koymuyor Samsung. İnternete de bakarsan zaten amiral gemisi yazmakta.
Samsung amiral gemisi cihazlarına belli özellikler koymakta. Bunlar kablosuz şarj, telefoto kamera vb. Kısıtlanmış olma sebebi ise FE olması. Sonuçta S20 ile aynı özellikleri barındırmaz tamamen. https://www.webtekno.com/samsung-galaxy-s20-fe-inceleme-v1457.html#:~:text=Samsung'un%20uygun%20fiyatl%C4%B1%20amiral,3X%20zoom%20kamera%20olarak%20belirtildi.&ved=2ahUKEwjRmY_AxNL-AhXPM-wKHTr-AY4QFnoECBEQBQ&usg=AOvVaw283UMKMzB1kJXV7mF8WUbsS20'den beri baz modeller bile (S21, S22) çoğu yerde amiral gemisi olarak nitelendirilmiyorken, S20 FE nasıl amiral olsun? Çok fazla kısılmış bir model, Ultra'nın yanında asla amiral değil. Zaten amiral gemisinin anlamına bakacak olursanız iPhone 14'ün bile amiral olmadığını görürsünüz.
Android 11 ile girdi piyasaya zaten. 12, 13 ve 14 oluyor mantıken.
Samsung amiral gemisi cihazlarına belli özellikler koymakta. Bunlar kablosuz şarj, telefoto kamera vb. Kısıtlanmış olma sebebi ise FE olması. Sonuçta S20 ile aynı özellikleri barındırmaz tamamen.
Dostum yanlış anlama ama yani ne demek istiyorsun?Arkadaştan resim atmasını istedim sonuç burada.
Biz sadece FE için diyorduk benim telefon da gitti şimdi.Sadece FE değil, düz modellerde öyle artık. Bir S22'ye bak, bir de S22 Ultra'ya bak. S8'den, S9'dan beri baz modeller ile Ultra (o zamanın Plus'ı) modellerin arasındaki fark epey açıldı. Panel, panel ağızı, tasarım, kamera ve soğutma sistemi bile Ultra modellerde daha da üst düzeyde. FE'ye değinmiyorum bile, S21 FE'ye bak bir de S21 Ultra'ya bak. Artık baz ve FE modelleri tam anlamıyla amiral gemisi değil, üst düzeyle amiral gemisi arasında. Zaten her ne kadar baz alınmayacak bir site olsa bile DXOMARK'ta S21 FE, S21, S22, S23, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 gibi modeller Premium, S20 Ultra, S21 Ultra, S22 Ultra, iPhone 12 Pro Max, 13 Pro Max gibi modeller Ultra Premium diye geçiyor.
Dostum yanlış anlama ama yani ne demek istiyorsun?
Biz sadece FE için diyorduk benim telefon da gitti şimdi.
14 almaması sonucunda ben şaşırmam ama alabileceğini düşünüyorum imkansiz görmüyorum yani. Ama bende de son sürüm 13 bu görselden çıkmaz ki.Şunu demek istiyorum işte şu anda arkadaşım kullanıyor ve son sürüm Android 13 ve daha güncelleme almayacak bu kesin Samsung destek sitelerindede bakabilirsin.
Dediğini anladım dostum ben yerine göre amiral gemisi gibi davranacağım yine deYa yine orta segmentler arasında, kendi öznellerinde amiral gemisi olarak nitelendirilebilir ama dediğim gibi işin içine Ultra'lar ve Pro'lar karışınca pek de amiral olarak nitelendiresi gelmiyor insanın, tabii en basitinden S22'nin bile sunduğu kamera ve prestij deneyimi üst düzey. Biraz fazla abartmış olabilirim önceki yazılarımda.