SAMSUNG ATIV BOOK 3 NP370R5E-S06TR nasıldır?

dwares

Hectopat
Yeni bir notebook almak istiyorum seçimim büyük ihtimal bu olacak :SAMSUNG ATIV BOOK 3 NP370R5E-S06TR NOTEBOOK - NOTEBOOK - Teknosa.com

Ve de bir kaç sorum:

1- Samsung notebooklar nasıldır? (Isınma,performans,kasa kalitesi,soğutma,teknik servis vb.)
2- Bu sistem nasıl ? (Bana göre fiyatı ve ekran kartının iyi olması yüzünden bu ürünü tercih ediyorum , sizce nasıl ?)
3- Son olarak aklıma takılanları da söyleyeyim : (Ram 4 gb bu biraz beni korkutuyor sizce yeter mi ileri ki zamanlar için),(HDD 500 gb dönüş hızı:5400 rpm bu da aklıma takılan soru işareti.),(Son olarak ileride bu sisteme SSD takabilir miyim?).

Sorularım bu kadar, biraz uzun oldu kusura bakmayın. Cevaplarsanız çok memnun olurum.

1- Bütün bunlar hakkında bilgi vermek zor. R522 modeli vardı ve ısınıyordu. Isınıp kapanıyordu. Teknik servisi iyidir ama.
2- HD 8750M orta sınıf bir kart. AMD ekran kartı alıyorsanız Intel ile AMD arasında geçiş sorunları yaşayabilirsiniz. Buna hazırlıklı olun.
3- İleride SSD takarsınız. 4 GB RAM fazlasıyla yeterli.

RAM yükseltilebiliyor ve çok basit bir şekilde. Hatta 4 RAM slot'u gözüküyor sistemde ikisi kolay ulaşabileceğiniz yerde , diğer ikisi için alt kapağın tamamı açılması gerekiyor sanırım hiç açmadım. Ekran kartı geçişleri evet hemen olmayabiliyor. Yazılımları güncellediğinizde , mesela oyunları kendisi tanıyıp o oyunları açtığınızda otomatik geçiş yapıyor.

Isınma ise şöyle İzmir'de yaşayan biri olarak aslında çok kötü değil oyun oynağınızda yükseliyor ama soğutucu gibi bişeyle halledilebilir bir durum. Şimdiye kadar hiç ısınmadan kapanma gibi bir sorun yaşamadım ama o raddeye ulaşmadı. Bir de Photoshop'da mesela ileri boyutlarda çalışırken biraz ısınıyor mesela bir 10-15 layer'lık neredeyse 3-4 GB'lık dosyalarla çalışırken biraz zorlanıyor ama epeydir kullanıyorum pek üzmedi.

SSD takabilirsiniz fakat HDD sökerek takabilirsiniz , CD sürücüsü olmadığı için içinde SSD koyabileceğiniz ayrı bir alan yok yani varsa da ben görmedim yaklaşık bir hafta önce bununla ilgili bir başlık açtı fakat pek dikkat çekmedi muhtemelen, başlığın daha çok kısaltmaları küçük harfle yazma sorunum dikkat çekti. Sevgilerle , eğer aklına takılan sormak istediğin başka detay olursa sorabilirsin, seve seve cevaplayabilirim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı