Samsung CFG70 144 Hz Renk Sorunu

• Konuyu başlatan MF
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 1.664
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
25
Yakın zamanda Samsung CFG70 monitör aldım. Ekran kartım Gigabyte GTX970 ve en son sürücü yüklü. Sorun şu ki monitörü 144 Hz’e aldığımda masaüstü ekranında "flickering" denilen renk oynamaları oluyor. Ama 120 Hz’e indirdiğimde herhangi bir sorun yok. NVIDIA denetim masasına girdiğimde maksimum ekran yenileme hızı 120 olarak görünüyor. Monitör ile birlikte gelen Display Port kablosunu kullanarak bağlantıyı yaptım. Bu şartlar altında 144 Hz kullanamam mı yoksa bir şeyleri eksik mi yaptım.

Öncelikle işletim sisteminizin Windows 10 sürüm 1703 olduğundan emin olun zira ekran kartı sürücüleri artık Windows 10 için optimize ediliyor. Sonrasında yüklü sürücüyü DDU ile Güvenli Mod altında kaldırın. Bir sonraki adımda son sürücüyü temiz kurulum ile kurun. Sorun devam ederse başka bir DisplayPort kablosu ve başka bir port ile deneyin. Son olarak monitörün güç bağlantısını söküp 5 dakika bekledikten sonra geri takıp deneyin. Bütün bu işlemlere rağmen sorun çözülmediyse monitörü bir de Onboard ekran kartınızla 144 Hz’te çalıştırın. Eğer yine bozulma devam ediyorsa ürünü garantiye gönderin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı