Rehber Samsung cihazlarda CSC işlemi nasıl yapılır?

Yakında One UI 8 dağıtılacak. Türkiye CSC de iseniz başka CSC'ye geçerek daha erken güncellemeyi alabilirsiniz.

Gerekenler

-PC'ye bağlayabileceğimiz kablo.
-Windows 10 üstü herhangi bir bilgisayar.
-Samsung telefon.

Adım 1

ilk önce CSC işlemini yapacağımız uygulamayı indirip kurmamız lazım.
SamFW Tool İndirme Bağlantısı

bu uygulama virüs olarak görülebilinir ama değildir.

Adım 2

şimdi de Samsung USB driver indirip kurmamız lazım.
Samsung USB driver İndirme Bağlantısı

Adım 3

telefonumuzu açıp, geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklamayı açalım. Telefonumuzun ekranı asla kapalı olmamalı ve PC'ye kabloyla takalım.

Adım 4

Gördüğünüz gibi cihazınız gözükmeli. Eğer gözükmüyorsa bu konunun altında yardım isteyebilirsiniz.
Bu ekranda info > ADB info ya basın. Sonra telefonunuza gelen bildirimi kabul edin.

Adım 5​

Bu ekranda MTP seçeneğine gidin. Orada change CSC seçeneğini seçin.
rootlu cihazlar root menüsünden yapmalı.

Adım 6​

burada da gördünüz gibi iki seçenek var. Buradan Phone supported CSC seçeneğinden bir CSC seçeceksiniz. Ben tur CSC'den ins CSC'ye geçeceğim. Eğer hangisini seçeceğinizi bilmiyorsanız sorabilirsiniz. CSC işlemi yaparken telefona dokunmayın ve telefondaki işlemlerden korkmayın.

Adım 7​

Rebooting ok seçeneği geldiğinde işlem tamamlanmıştır. Hayırlı olsun.

Bu işlem telefonu sıfırlamaz, garanti dışına bırakmaz yani hiçbir şey olmuyor.

Bunu yapmazsak ne gibi bir şeyden mahrum kalacağız? Ya da kaç ay bekleyeceğimiz belli olmayacak değil mi geçme aşamasında?

Bunu yapmazsan en az 1-3 gün en fazla 2-3 hafta gecikmeli alırsın.
Tecrübemle konusuyorum.

Uğraşmaya değecek bir şey değil ama meraklısı veya içerik oluşturanlar için çok önemli gibi.

10 dakikalık iş. 10dk da yapıyorsun, normalde belki 1 haftada gelecek güncelleme daha erken geliyor işte. Güncellemeyi merak edenler ya da erken almak isteyenler için önemli.

Güncelleme almayan cihazlarda yaparsak herhangi bir değişim olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…