Samsung CRG5 monitörde ghosting var mı?

Makaleler
1
Merhaba, bugün yeni aldığım Samsung CRG5 geldi. Monitörde ölü piksel var, sorun olur mu bilmiyorum. İşlem açarsam haftalarca serviste falan kalır, değişse bile daha kötü olanı da gelebilir hiç uğraşmak istemiyorum. Ancak ghosting var mı onu anlayamadım. Black smearing çok hafif var ondan sorun olmaz ama ghosting kafamı karıştırdı. Monitörümde ghosting var mı? UFO test görsel ekte.

Dosya Ekleri

• 20230126_115450.jpg
    522,7 KB · Görüntüleme: 127
  • 20230126_120611.jpg
    430,7 KB · Görüntüleme: 111
Ghosting olup olmadığını telefon kamerası yakalayamaz. Monitör ayarlarında tepki süresi var ise normal konumuna getir. Diğer seçenekler zaten ghosting yapıyor.
Test yaparken dikkatli izleyin. Yavaş hareket ederken gördüğün nesne hızlandırdıkça bozuluyor mu ? Tepski süresi ayarına bakmayı unutma. Normal-Hızlı-Çok hızlı şeklinde ayarlar olur genelde. Normale alın.

Bozulmadan kasıt nedir hocam tam anlayamadım.

Nesnenin önünde ve arkasında pixsel pixsel bozulmalar.
Eğer yanlış değilsem ghosting ya hiç yok ya da çok az var. Bir videoya baktım, ben de aynı şekilde video çektim ve videodaki facia ama benimki o kadar değil. Sanırım yok.

Yok ben yanlış anlamışım, ghosting bariz var ama rahatsız edici şekilde değil. Başka sorun olabilir mi? Nasıl test ederim monitörü? Ölü piksel var bir tane sadece fark ettiğim.

960 hızda ben monitörümde resimde olduğu gibi nesneleri net görebiliyorum. Ghosting ve ölü pixsel var diyorsunuz. Oyun için kullanacaksanız rahatsız edebilir. İade etmeye çalışın.

Ürün yorumunda ghosting çok fazla yorumu yapılmış. İade etmeyi deneyin. Bütçenize uygun güzel bir monitör arayın.

Ölü piksel absürt şekilde büyümeyecekse sorun değil. Ghosting de aynı şekilde ölümcül bir problem değil benim için. 14 gün içerisinde iade hakkım var, biraz daha kullanırım baktım olacak gibi değil değişime gönderirim. Bu fiyata piyasada monitör yok, zaten en ucuzu bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…