Samsung G6 OLED alınır mı?

VVentos

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı yenilememle beraber 165Hz HD IPS monitörümü 2. monitör olarak kullanmaya başlayarak kendime Samsung G6 OLED almayı planladım. Öğrenci indirimleriyle sanırım 21 civarına kadar düşmüş monitör. Şu anda bir arkadaşım ağustos sonunda (4 aylık) aldığı monitörü 4K'ya geçmek için 20.000TL'ye satıyor. Kutusu, faturası, garantisiyle beraber verecek. Sizce almam mantıklı olur mu? İlk OLED deneyimim olacak. Monitör hakkında görüşleriniz nelerdir?
Cihazı gün içerisinde 10+ saate yakın kullanıyorum. OLED monitörlerde bulunan yanma sorunu Samsung'un bu modelinde de yaşanır mı?

OLED yanma olayı her OLED monitörün başına erken ya da geç gelecek bir durum. Bu tüm modeller ve markalar için geçerli. Bunun bilinçinde olun öncelikle. Bunu olabildiğince geçiktirmek için markaların aldığı önlemler bulunuyor. Pixel temizliği vesaire gibi. Gün içinde 10+ saat hergün kullanılan bir OLED için fazla bir süre. G6 modeli giriş seviyesi bir oled monitör. O fiyatta daha alınabilirini bulmakta zor.

OLED yanma olayı her OLED monitörün başına erken ya da geç gelecek bir durum. Bu tüm modeller ve markalar için geçerli. Bunun bilinçinde olun öncelikle. Bunu olabildiğince geçiktirmek için markaların aldığı önlemler bulunuyor. Pixel temizliği vesaire gibi. Gün içinde 10+ saat hergün kullanılan bir OLED için fazla bir süre. G6 modeli giriş seviyesi bir oled monitör. O fiyatta daha alınabilirini bulmakta zor.
Er ya da geç olacağının farkındayım fakat bu ne kadarlık bir süreci kapsıyor acaba ?

Er ya da geç olacağının farkındayım fakat bu ne kadarlık bir süreci kapsıyor acaba ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam belirttiğim gibi bu sizin kullanımınıza bağlı. Artık OLED monitörlerde korumayı yükseltecek yazılımlar yüklü, piksel tazeleme yenileme gibi. Misal veriyorum, 3-4 saatlik bir kullanımdan sonra ekranda bir uyarı çıkıyor ve 5-10 dakikalık monitör kendini pixel temizleme sürecine alıyor. Dediğim gibi OLED monitör için 10+ saat hergün bu süre stabilse biraz fazla. Yanma ömrü 2 seneyse 1.5 seneye düşer örnek olarak söylüyorum. Zaten çift monitör yapacakmışsınız, gündelik işlerinizi ikinci monitörden takip edebilirsiniz, oyun film gibi şeyleride OLED monitörden sürdürebilirsiniz.Öte yandan her markanın Yanma için verdiği garanti süreside değişiyor. Misal Samsungların 2 sene diye biliyorum, MSI de bu süre 3 sene. Onu da göz önünde bulundurun.

Teşekkür ederim cevaplar için. 20.000 Gibi bir fiyata bulunca ve Samsung G6'yı nispeten kaliteli olduğunu sandığımdan heyecanlanmıştım. Umarım OLED teknolojisi gelişir de böyle problemleri yaşamak zorunda kalmayız artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı