Monitörü yeni aldım 1 gündür kullanıyorum. Birkaç sorum var burn-in önleme ile ilgili bir nevi monitörün ömrünü uzatabilmek adına.
Kendi kendine piksel yenileme yapıyormuş monitör. İnternetten araştırdığıma göre güç ışığı yanıp söndüğü zaman monitör boşta, sürekli yanıyorsa piksel yenileme yapıyormuş. Dün monitör uyarı verdikten sonra bir şeye basmayınca kendi kendini kapattı. Otomatik kapatma ayarı varsayılan 4 saat olarak ayarlıymış. Güç ışığı sürekli yanıyordu hiç yanıp sönmedi. Piksel yenileme yapması için otomatik kapatma ayarını kapatmam gerekir mi? (zaten oyunun ortasında da çıkıyorsa kapatmam gerekir direk ekranın ortasında monitör kapatılacak diye pencere belirdi)
Panel bakımı ayarlarında elle piksel yenileme var ama bu sanırım çok sık yapılmaması gerekiyormuş bununla ilgili de bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
Bunun dışında kullanan arkadaşlar renk ayarı da verebilirse sevinirim. İnternetten ve forumdan birkaç ayar denedim ama çok hoşuma gitmedi. Rekabetçi, CS gibi oyunlar da oynuyorum gölgeler biraz karanlık duruyor. Bunun için neleri değiştirebilirim? Tavsiye verirseniz memnun olurum.