Samsung G80SD qd-OLED mi MSI MAG321up qd-OLED mi?

sweeny

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Birkaç gün önce Samsung G80SD model 32 inch 4K OLED 240Hz monitörü satın aldım. 1-2 gündür monitörü deneyimliyorum fakat şu an iade edip MSI MAG321up modelini mi almalıyım karar veremedim.

Samsung'un yüzeyi mat (matte coating), MSI ise yarı-parlak (semi-glossy). İkisinin fiyatı da hemen hemen aynı arada 2 bin lira gibi bir oynama var (g8'i 40.000TL'ye satın aldım, MSI 42.000 civarı) upx serisini pek değerlendirmek istemiyorum çünkü onlar 50.000 üzeri.

MSI da tazeleme hızı 165Hz, Samsung'da 240.

Fakat MSI'da 3 yıl burn-in garantisi mevcut, Samsung tarafı bunu garanti kapsamında açık olarak belirtmiyor. Tasarım olarak sanırım Samsung gözüme bir tık daha iyi gözüküyor.

İkisi De'de qd-OLED panel var fakat bu mat ve parlak konusu ile 3 yıl burn-in garantisi kafamı kurcalıyor.

Son olarak monitörü HB'den HB satıcılı olarak aldım, iade konusunda problem yaratıyorlar mı? Monitörlerde bilgisi olan var mı acaba?

Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bugün g80sd sipariş verdim fakat ben uygun fiyat yakaladığım için tercih ettim. Aslında 3 sene altı garanti veren markaları tercih etmek oled'lerde çok da mantıklı değil.

Alienware'ın modeline bakabilirsiniz. Glossy panel olmasına rağmen kavis sayesinde doğal şekilde yansımayı önlüyor, üç sene garantisi var, sağlam bir soğutması var, renk doğruluğu kutudan çıktığı hali ile çok iyi değerde ve 4k 240hz.

S80SD'ye göre eksileri hoparlörü yok, standı çok kaba.

Ben de bugün g80sd sipariş verdim fakat ben uygun fiyat yakaladığım için tercih ettim. Aslında 3 sene altı garanti veren markaları tercih etmek oled'lerde çok da mantıklı değil.

Alienware'ın modeline bakabilirsiniz. Glossy panel olmasına rağmen kavis sayesinde doğal şekilde yansımayı önlüyor, üç sene garantisi var, sağlam bir soğutması var, renk doğruluğu kutudan çıktığı hali ile çok iyi değerde ve 4k 240hz.

S80SD'ye göre eksileri hoparlörü yok, standı çok kaba.
Bende aldıgım monitörü iade edip bugün eğitim indirimi ile tekrardan G8 siparişi verdim. Fiyat performans olarak mecbur bunu kullanacağım çünkü arada çok fiyat farkı var diğer seçenekler ile 😁

Deneyiminizi özet olarak yazar mısınız?

Öncelikle mat ekran olayı biraz garip geldi, salonda samsung 65S95B oled televizyonum var, parlak kaplama. Aydınlık ortamda parlak oled çok verimli olmuyor, ışıkları kapatmak şart. hue leri bile kaldırdım bu nedenle.

G8 e geri dönecek olursak, bu mat kaplama olayı biraz IPS monitör hissiyatı veriyor. Ama tabi kalite olarak değil, demek istediğimi anlatabildim sanırım. Oled monitör ekranında da parlak görüntü bekliyordum.

Bir kaç gün kullandım bu şekilde sonra bu kadar para veriyoruz azıcık daha üzerine ekleyip glossy panel olan bir monitör tercih edeyim dedim. Ta ki samsung eğitim indirimi fiyatını görene kadar. Bu şartlarda fazladan 15-20k ödemeye gerek yok bence. Sonuçta diğer alacağım monitör de QD-Oled panele sahipti.

Bir de söylemeden geçemeyeceğim keşke bir type-c girişi koysalarmış arkasına, ilk aradığım eksiklik o oldu. Ama Tizen tarafını çok gelişirmişler, çok hızlıydı arayüz.

Çok da uzatmadan benim asıl karasızlığım 4K mı 2K mı arasında oldu, ben ne olur ne olmaz G6 da sipariş verdim. Ama her koşulda bu iki monitörden biriyle devam etme kararı aldım.

Deneyiminizi özet olarak yazar mısınız?

Öncelikle mat ekran olayı biraz garip geldi, salonda samsung 65S95B oled televizyonum var, parlak kaplama. Aydınlık ortamda parlak oled çok verimli olmuyor, ışıkları kapatmak şart. hue leri bile kaldırdım bu nedenle.

G8 e geri dönecek olursak, bu mat kaplama olayı biraz IPS monitör hissiyatı veriyor. Ama tabi kalite olarak değil, demek istediğimi anlatabildim sanırım. Oled monitör ekranında da parlak görüntü bekliyordum.

Bir kaç gün kullandım bu şekilde sonra bu kadar para veriyoruz azıcık daha üzerine ekleyip glossy panel olan bir monitör tercih edeyim dedim. Ta ki samsung eğitim indirimi fiyatını görene kadar. Bu şartlarda fazladan 15-20k ödemeye gerek yok bence. Sonuçta diğer alacağım monitör de QD-Oled panele sahipti.

Bir de söylemeden geçemeyeceğim keşke bir type-c girişi koysalarmış arkasına, ilk aradığım eksiklik o oldu. Ama Tizen tarafını çok gelişirmişler, çok hızlıydı arayüz.

Çok da uzatmadan benim asıl karasızlığım 4K mı 2K mı arasında oldu, ben ne olur ne olmaz G6 da sipariş verdim. Ama her koşulda bu iki monitörden biriyle devam etme kararı aldım.
Monitör için 27 inç daha ideal olabilir.

Bende de şuan hali hazırda G85SD var, muazzam görünüyor aslında parlak kaplama ile. İçerik tüketmek de 21:9 olması sebebiyle keyifli fakat ergonomi zayıf olduğu için değiştirmek istiyorum çünkü ben normalde monitörü kendime göre ayarlar yatar pozisyonda takılırım ama bu üründe ofis çalışanı gibi takılıyorum.

Bu üründen vazgeçip 27 inçe dönünce hem oh dedim hem tüh dedim. Aslında kompakt ama büyük ekranın keyfi de başka.

Bu ürünlerde yanma söz konusu olduğu için aslında çift 27 inç monitör takılmak mantıklı olabilir. Çalışma ve gündelik işler için 6 7 binlik ips; oyun ve içerik için oled bana mantıklı geliyor ama yine de 32 inç 4k'nın cazibesi başka.

Monitör için 27 inç daha ideal olabilir.

Bende de şuan hali hazırda G85SD var, muazzam görünüyor aslında parlak kaplama ile. İçerik tüketmek de 21:9 olması sebebiyle keyifli fakat ergonomi zayıf olduğu için değiştirmek istiyorum çünkü ben normalde monitörü kendime göre ayarlar yatar pozisyonda takılırım ama bu üründe ofis çalışanı gibi takılıyorum.

Bu üründen vazgeçip 27 inçe dönünce hem oh dedim hem tüh dedim. Aslında kompakt ama büyük ekranın keyfi de başka.

Bu ürünlerde yanma söz konusu olduğu için aslında çift 27 inç monitör takılmak mantıklı olabilir. Çalışma ve gündelik işler için 6 7 binlik ips; oyun ve içerik için oled bana mantıklı geliyor ama yine de 32 inç 4k'nın cazibesi başka.
Yanma konusunda artık bu nesillerde bence bunu çözmüşlerdir. Televizyon boyutunda olmadığı için soğutma sistemleri vesaire yeterlidir diye düşünüyorum. MSI, Asus gibi markalar 3 yıl yanma garantisini buna güvenerek veriyorlardır. Zaten kullandıkları soğutma ve paneli direkt ya samsungdan ya da lg den alıyorlar. Yani bu G8 deki sistemin aynısı var onlarda da

Birkaç gün önce satın aldım bende Oled G8. 27 inç Dell Nano IPS monitörden geçtim. Yani oyun deneyimi bu kadar artacağını, görüntü farkının bu kadar uçuk olacağını bilmiyordum. Bilsem daha önce alırdım. Yanma garantisi konusunda Samsung ile görüştüm. Yanma garantisi ve panel dahil 2 yıl dediler. Ben bu kadar koruma varken monitör ve Windows ayarlarından yanmaya karşı, pek yanacağını düşünmüyorum. Pixel kaydırma, kapama ne bileyim birçok önlem var. Biraz da dikkatli kullanınca sorun çıkacağını gerçekten düşünmüyorum.

İndirim ile 28bin civarına geldi Hepsiburada sitesinden. Bütçesi olanlar özellikle 21:9 Oled bambaşka bir deneyim tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı