Öncelikle mat ekran olayı biraz garip geldi, salonda samsung 65S95B oled televizyonum var, parlak kaplama. Aydınlık ortamda parlak oled çok verimli olmuyor, ışıkları kapatmak şart. hue leri bile kaldırdım bu nedenle.
G8 e geri dönecek olursak, bu mat kaplama olayı biraz IPS monitör hissiyatı veriyor. Ama tabi kalite olarak değil, demek istediğimi anlatabildim sanırım. Oled monitör ekranında da parlak görüntü bekliyordum.
Bir kaç gün kullandım bu şekilde sonra bu kadar para veriyoruz azıcık daha üzerine ekleyip glossy panel olan bir monitör tercih edeyim dedim. Ta ki samsung eğitim indirimi fiyatını görene kadar. Bu şartlarda fazladan 15-20k ödemeye gerek yok bence. Sonuçta diğer alacağım monitör de QD-Oled panele sahipti.
Bir de söylemeden geçemeyeceğim keşke bir type-c girişi koysalarmış arkasına, ilk aradığım eksiklik o oldu. Ama Tizen tarafını çok gelişirmişler, çok hızlıydı arayüz.
Çok da uzatmadan benim asıl karasızlığım 4K mı 2K mı arasında oldu, ben ne olur ne olmaz G6 da sipariş verdim. Ama her koşulda bu iki monitörden biriyle devam etme kararı aldım.