coconeitor
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G
Ekran Kartı: Palit RTX 2060 Dual
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB Dual Kit Ram (32 GB)
Diskler: Samsung 980 PRO 1TB m2 SSD
Seagate Barracuda 500 GB SSD
Seagate 512 GB HDD
Anakart: MSI Pro Series B450M-A PRO MAX
Telefon: Samsung Galaxy A7 2018
Laptop: Lenovo IdeaPad Gaming 3 82K200K0TX (RAM Takviyeli)
- Meslek
- Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar, pek çoğunuz bu modeli kullanmıyor olabilir ama kendi telefonum olması ve internette rehberin bulunmamasından dolayı yazıyorum. Diğer modellerden farklı olarak yapmamız gereken başka işlemler var.
Uyarı: Yaptığım adımları kendi telefonunuza uygulamanız halinde tüm sorumluluk size aittir. Yine de sorunların çözümleri için yazabilirsiniz. Ben A7 2018 serisinden 64 GB ve tek SIM'li olan A750F modelini kullanıcağım.
Linkler: - Samsung için Odin v3 Yükleyicisi (Uptodown Sayfası)
- Samsung USB Sürücüleri (Samsung Sayfası)
- Samsung A7 2018 Orijinal 2020 ROM'u (SamFW Sayfası)
- Samsung Galaxy A7 2018 TWRP by ashyx (XDA Sayfası)
- Samsung Galaxy Tree UI (M31) Custom ROM for A7 2018 (XDA Sayfası)
Başlamadan Önce: Verdiğim linklerdeki tüm dosyaları yüklüyoruz. Samsung USB Sürücülerini bilgisayarımıza kurup, bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.
Samsung'un bu telefona getirdiği 2021 Aralık yamasından dolayı telefona herhangi bir şekilde TWRP kurulduğunda glitch li bir ekranla (Şekil 1) karşılaşıyoruz. Önce bunu çözmeyi göstereyim:
Telefonunuz şekildeki gibi bozuk başladığında telefonun
Tebrikler telefonunuz yükleme için hazır.
Download Mode'dayken telefonumuzu bilgisayarımıza bağlıyoruz ve Odin klasöründen programımızı (Şekil 2) çalıştırıyoruz.
Şekildeki gibi telefonumuzun Portlardan birine bağlı olması gerekiyor. Ayrıca Options sekmesinden hazır tikli gelen Auto Reboot'u kapatıyoruz.
Daha sonra indirdiğimiz ve arşivinden ayıkladığımız Stok ROM'un (bkz. Samsung A7 2018 Orijinal 2020 ROM'u (SamFW Sayfası)) içindeki BL, AP, CP ve CSC dosyalarını butonlara tıklayarak yerleştiriyoruz. (Home CSC'ye gerek yok) Ve bunun sonunda START'a basarak işlemi başlatıyoruz.
İşleminiz bittiğinde Şekil 3'teki gibi Yeşil arkaplanla PASS yazmalı.
Bu işlemden sonra telefonumuzun
Yalnız her yeni kurulumdaki gibi büyük ihtimalle telefonun Data kısmı hiçbir şekilde bağlanamayacaktır. Bunun önüne geçmek için Wipe seçeneğinden Wipe Data'ya basıyoruz ve verilerimizi siliyoruz. Böylelikle Data sektörümüz TWRP'ye bağlanmış oldu.
Buradan sonra tek yapmamız gereken indirdiğimiz Custom ROM'u telefonumuza SD Kart veya bilgisayar yardımıyla aktarıyoruz. TWRP'den İnstall sekmesini seçtikten sonra Custom ROM'umumuzu yüklüyoruz.
Custom ROM'unuz kuruldu ve telefonunuz hazır!
(Bu benim hazırladığım ilk rehberdi. Biliyorum bazı kısımları biraz üstünkörü geçtim fakat daha sonra resimlerle dolduracağım. Desteğiniz için teşekkürler...)
Uyarı: Yaptığım adımları kendi telefonunuza uygulamanız halinde tüm sorumluluk size aittir. Yine de sorunların çözümleri için yazabilirsiniz. Ben A7 2018 serisinden 64 GB ve tek SIM'li olan A750F modelini kullanıcağım.
Linkler: - Samsung için Odin v3 Yükleyicisi (Uptodown Sayfası)
- Samsung USB Sürücüleri (Samsung Sayfası)
- Samsung A7 2018 Orijinal 2020 ROM'u (SamFW Sayfası)
- Samsung Galaxy A7 2018 TWRP by ashyx (XDA Sayfası)
- Samsung Galaxy Tree UI (M31) Custom ROM for A7 2018 (XDA Sayfası)
Başlamadan Önce: Verdiğim linklerdeki tüm dosyaları yüklüyoruz. Samsung USB Sürücülerini bilgisayarımıza kurup, bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.
Samsung'un bu telefona getirdiği 2021 Aralık yamasından dolayı telefona herhangi bir şekilde TWRP kurulduğunda glitch li bir ekranla (Şekil 1) karşılaşıyoruz. Önce bunu çözmeyi göstereyim:
Güç Tuşu
ve Ses Kısma
tuşlarına yaklaşık 5 saniye basılı tutuyoruz. Böylelikle telefonumuza yeniden başlatma komutu gidiyor. Samsung Galaxy logosu gelmeden ve telefon titremeden telefonumuzu Download Mode'a alıyoruz. Bunun için Ses Açma ve Ses Kısma tuşlarına basılı tutuyoruz. Adımları doğru uyguladıysanız karşınıza Download Mode ekranı gelmelidir. Yanlış anda yaparsanız telefon kendini tekrar TWRP yani Recovery Mode'da başlatacaktır. Doğru yapana kadar tekrarlayın.Tebrikler telefonunuz yükleme için hazır.
Download Mode'dayken telefonumuzu bilgisayarımıza bağlıyoruz ve Odin klasöründen programımızı (Şekil 2) çalıştırıyoruz.
Şekildeki gibi telefonumuzun Portlardan birine bağlı olması gerekiyor. Ayrıca Options sekmesinden hazır tikli gelen Auto Reboot'u kapatıyoruz.
Daha sonra indirdiğimiz ve arşivinden ayıkladığımız Stok ROM'un (bkz. Samsung A7 2018 Orijinal 2020 ROM'u (SamFW Sayfası)) içindeki BL, AP, CP ve CSC dosyalarını butonlara tıklayarak yerleştiriyoruz. (Home CSC'ye gerek yok) Ve bunun sonunda START'a basarak işlemi başlatıyoruz.
İşleminiz bittiğinde Şekil 3'teki gibi Yeşil arkaplanla PASS yazmalı.
Bu işlemden sonra telefonumuzun
Güç Tuşu
ve Ses Kısma
butonlarına basılı tutarak telefonun başlamasını sağlıyoruz. Normal kurulumu atladıktan sonra telefonun Geliştirici Seçenekleri'nden OEM Kilidi'ni (büyük ihtimalle açıktır) ve USB Hata Ayıklama'yı açıyoruz. Bu işlemin ardından tekrar Download Mode'a giriyoruz. Az önceki gibi Auto Reboot'u kapattıktan sonra indirdiğimiz TWRP dosyasını (bkz. Samsung Galaxy A7 2018 TWRP by ashyx (XDA Sayfası)) Odin programından AP kısmına bağlıyoruz ve START'a basıyoruz. Telefonumuzu Güç Tuşu ve Ses Kısma butonlarına basılı tutarak yeniden başlatıyoruz. Tebrikler, telefonunuzda artık TWRP çalışıyor. Yalnız her yeni kurulumdaki gibi büyük ihtimalle telefonun Data kısmı hiçbir şekilde bağlanamayacaktır. Bunun önüne geçmek için Wipe seçeneğinden Wipe Data'ya basıyoruz ve verilerimizi siliyoruz. Böylelikle Data sektörümüz TWRP'ye bağlanmış oldu.
Buradan sonra tek yapmamız gereken indirdiğimiz Custom ROM'u telefonumuza SD Kart veya bilgisayar yardımıyla aktarıyoruz. TWRP'den İnstall sekmesini seçtikten sonra Custom ROM'umumuzu yüklüyoruz.
Custom ROM'unuz kuruldu ve telefonunuz hazır!
(Bu benim hazırladığım ilk rehberdi. Biliyorum bazı kısımları biraz üstünkörü geçtim fakat daha sonra resimlerle dolduracağım. Desteğiniz için teşekkürler...)
Son düzenleyen: Moderatör: