Samsung Galaxy A9 Pro vs Xiaomi Mi Max 2

yurttaşsalih

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Öncelikle şundan bahsedeyim.

Görme engelliyim, az görüyorum. Bu nedenle büyük ekranlı cihazları tercih ediyorum. Ekran büyüteci, büyük punto vb. özellikleri kullanarak akıllı telefonu kendi açımdan işlevsel hale getiriyorum. Yaklaşık 4 yıldır Lumia 1520 kullanıyorum. Arıza çıkardığı için yeni bir telefon alarak Android'e geçmek istiyorum. Dolayısıyla Android'de ilk tecrübem olacak. Yeni akıllı telefon alırken kendi açımdan gereklilik olarak gördüğüm üç kriter var:
  1. Görece düşük fiyat (1.700 TL ve aşağısı ama psikolojik üst sınırım 2.000 TL),
  2. Snapdragon işlemci içermesi,
  3. Büyük (6 inç ve üzeri) ekran, ancak kriterlere uygun cihaz çeşitliliğinin olmadığı durumlarda ilk iki kriter sabit kalır ve ekran boyutu 5,7 inç'e kadar düşürülebilir.
Konu başlığında belirttiğim versusa gelecek olursam, karşılaştırdığım telefonlar yukarıda yazdığım kriterlere haliyle uyuyor. Ancak kriterlerime uygun telefonlar arasında daha düşük fiyat ve daha büyük ekran gibi faktörler dolayısıyla Xiaomi Mi Max 2 cazip geliyor.

Karşılaştırmaya tabi tuttuğum ve içlerinden birini almaya karar vereceğim telefonlar: Xiaomi Mi Max 2, Samsung Galaxy A9 Pro, Xiaomi Mi 5s Plus, Samsung Galaxy A9 Pro.

Bu telefonların ithalatçı garantili olması, ilk Android tecrübem olması, Knox sayacı (Samsung harici diğer telefonlarda buna benzer bir uygulama var mı bilmiyorum), Fixpack onarım paketinin gerekliliği, işlevsel kullanımım açısında arayüz ve sundukları ek erişilebilirlik özellikleri, üreticileri tarafından telefonların alacakları güncelleme desteğinin süresi, kontrast ve parlaklık gibi özelliklerden ötürü ekranın kalitesi gibi cevaplarını kafamda netleştiremediğim sorular nedeniyle hangi telefonu alacağıma karar veremedim.

Bu konudaki düşünceleriniz ve deneyimlerinizi merak ederek doğru kararı vermemde bana yardımcı olmanızı istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dediğin modeller arasından Mi MAX 2 diğer modellerin oldukça gerisinde bir model. Aralarında donanım ve performans olarak en iyi model 5S Plus modelidir. Ekran tarafında Amoled ekran avantajı olarak Samsung modelleri öndedir. Aralarında arka kamera olarak en iyi modelde A9 PRO modelidir. Batarya olarakta iyi bir telefondur. A9 PRO alınabilir. Ön kamera tarafında aralarında en iyisi C9 PRO. C9 PRO ile A9 PRO benzer CPU ve GPU'ya sahip. SD 653 ile 652 arasındaki fark frekans hızı farklılığıdır. RAM olarak ise C9 PRO aralarında avantajlı olan model, diğer modellerin RAM modelleri yeterli. Ben aralarından A9 PRO alırdım kamera ve batarya benim için önemli olduğu için. A9 PRO modeline 7.0 gelmeyecek galiba, yazılım olarak bu modellerden geride olan bir model. Amacın oyunsa 5S Plus en doğru seçim.

Kameraya çok önem veren biri değilim. Daha doğrusu çok sık fotoğraf, öz çekim ve video çeken biri değilimdir. Tabi ki kamera performansı iyi olsun isterim. Ama kamera performansı ile akıllı telefon fiyatı doğru orantılı oluyor.

Telefon ve işlemcisi gibi bazı donanımlarının üretim yılının eski olmasından dolayı C9 Pro ve A9 Pro'yu almaya çok sıcak bakmıyorum.

Araştırma yaparken kriterlerime uygun iki telefon daha buldum: Xiaomi Redmi 5 Plus ve Xiaomi Redmi Note 5. 2017 yılının Aralık ayında duyurulan telefonlar. Sanırım Redmi 5 Plus'un satışı var.

Xiaomi Redmi 5 PLUS 32GB – Xiaomi Web TR

Bu telefon hakkındaki düşünceleriniz nedir? Tasarım dili olarak diğer karşılaştırdığım telefonlara göre daha güncel ve donanım olarak (performans?) olarak Xiaomi Mi Max 2 ile benzeşiyor. Mi Max 2 ile Redmi 5 Plus'u karşılaştırdığınızda hangisi öne çıkar?

Redmi 5 Plus ile Mi MAX 2 donanım olarak C9 PRO ve A9 PRO yarışacak cihazlar değil. SD 652-653 modellerinin 28 nanometre üretim sürecine sahip olması diğer modellerin gerisinde kalacağı anlamına gelmiyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı