Samsung Galaxy J200F brick oldu

485264

Hectopat
Herkese merhaba, geçtiğimiz aylarda Samsung J200F cihazıma bir ROM atmak istedim. Bu konularda acemiyim tam olarak ne yaptım bilmiyorum ama yaptıklarım genel olarak Odin'den yazılım atmak vesaire oldu, sonrasında yazılım sırasında artık ne olduğunu hatırlamıyorum fakat telefonum sadece açılma ekranında kalmaya başladı ve açınca sadece o ekran geliyordu. Sonrasında telefona 2 ay civarı dokunmadım bu hafta aklıma geldi telefonu açmaya çalışınca artık hiçbir şekilde ekranda bir oynama olmadığını fark ettim yani tamamen siyahtı, ne download moda girebiliyorum ne de telefon açılma ekranını görebiliyorum. USB jıg yöntemini buldum denedim fakat yaramadı. Odin'e girdim telefonun comunu görüyor Custom ROM atmaya çalışıyorum şu an fakat setupconnection'da hata veriyor tıkanıyor. Belki de USB aygıtları çözümlemesini açmamışımdır. Bu konu hakkında çözümünüz veya çözebilecek birilerini tanıyorsanız yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla ODIN ile TWRP ve orijinal sistem ROM'u atılır sadece. Telefonu ses açma + kısma + güç tuşlarına basarak hard reset attırıp daha sonrasında eğer orijinal recovery duruyorsa o bölüme girin. Bütün dosyaları silin, daha sonrasında download moda girip ODIN'den TWRP yükleyip, Custom ROM'u öyle yükleyin.

Bildiğim kadarıyla Odin ile TWRP ve orijinal sistem ROM'u atılır sadece. Telefonu ses açma + kısma + güç tuşlarına basarak hard reset attırıp daha sonrasında eğer orijinal recovery duruyorsa o bölüme girin. Bütün dosyaları silin, daha sonrasında download moda girip Odin'den TWRP yükleyip, Custom ROM'u öyle yükleyin.

Hocam yazımda download moda girilmiyor demişim tuşlarla hiçbir şey yapılmıyor demişim? Sırf yazmak için yazmayın lütfen.

Samsung için Custom ROM öyle atılmaz. Odin yazılımından resmi Samsung yazılımı atılır. Öncesinde varsa TWRP, OrangeFox vb. atılır ve ardından o şekilde uygun Custom ROM kurulur. Download moduna hala girebiliyorsanız eğer resmi yazılımı indirip açın. İçerisinde AP, CSC gibi dosyalar olur. Uygun dosyaları uygun yerlere koyup yüklemeniz gerek.

Hocam yazımda download moda girilmiyor demişim tuşlarla hiçbir şey yapılmıyor demişim? Sırf yazmak için yazmayın lütfen.
Yardımcı olmaya çalışan insanlara bu şekilde nankörlük yapılmaz.

Samsung için Custom ROM öyle atılmaz. Odin yazılımından resmi Samsung yazılımı atılır. Öncesinde varsa TWRP, OrangeFox vb. atılır ve ardından o şekilde uygun Custom ROM kurulur. Download moduna hala girebiliyorsanız eğer resmi yazılımı indirip açın. İçerisinde AP, CSC gibi dosyalar olur. Uygun dosyaları uygun yerlere koyup yüklemeniz gerek.

Hocam ne güzel açıklamış. ODIN ile custom rom atılmaz diyorum.

Ek olarak hatırlatayım TWRP atacaksanız da bile öncesinde stok yazılımı yüklemeniz gerek. Tekrar yazayım resmi ROM dosyasını indirdikten sonra .zip dosyası açılacak. İçerisinden 4-5 adet dosya çıkar. AP, BL, CSC gibi. Bu dosyaları uygun şekilde Odin'e koyacaksınız ve flashlayacaksınız. Telefonu kurunca eğer varsa TWRP dosyasını indirip tekrar cihaz download moduna alınıp Odin'e bağlanacak ve TWRP.tar.gz dosyası AP bölümüne koyulup flashlanacak. Bu noktadan sonra cihazı TWRP üzerinden sıfırlamak lazım olacak artık. Böylece custom ROM kurulabilir hale gelmeli.

Ek olarak hatırlatayım TWRP atacaksanız da bile öncesinde stok yazılımı yüklemeniz gerek. Tekrar yazayım resmi ROM dosyasını indirdikten sonra. ZIP dosyası açılacak. İçerisinden 4-5 adet dosya çıkar. AP, bl, CSC gibi. Bu dosyaları uygun şekilde Odin'e koyacaksınız ve flashlayacaksınız. Telefonu kurunca eğer varsa TWRP dosyasını indirip tekrar cihaz download moduna alınıp Odin'e bağlanacak ve TWRP. Tar. Gz dosyası AP bölümüne koyulup flashlanacak. Bu noktadan sonra cihazı TWRP üzerinden sıfırlamak lazım olacak artık. Böylece Custom ROM kurulabilir hale gelmeli.

Ben zaten o tar dosyasından çıkan belgeleri Odin'e koydum Odin'i kullandım zaten J200F'nin kendi yazılımının dosyalarını yerleştirdim sonrasında connecting hatası alıyorum telefona yüklenmiyor hocam ben anlamıyorsunuz galiba yani Odin'de tıkanıyor dedim. Ben burada kimseye nankörlük yapmıyorum asıl yazıyı okumayıp hazır cevap vermek ayıptır.

Ek olarak hatırlatayım TWRP atacaksanız da bile öncesinde stok yazılımı yüklemeniz gerek. Tekrar yazayım resmi ROM dosyasını indirdikten sonra. ZIP dosyası açılacak. İçerisinden 4-5 adet dosya çıkar. AP, bl, CSC gibi. Bu dosyaları uygun şekilde Odin'e koyacaksınız ve flashlayacaksınız. Telefonu kurunca eğer varsa TWRP dosyasını indirip tekrar cihaz download moduna alınıp Odin'e bağlanacak ve TWRP. Tar. Gz dosyası AP bölümüne koyulup flashlanacak. Bu noktadan sonra cihazı TWRP üzerinden sıfırlamak lazım olacak artık. Böylece Custom ROM kurulabilir hale gelmeli.

Dediğinize göre resmî yazılımı nasıl indirmem gerekiyor yani benim bildiğim sadece J200F'nin siteden indirmiş olduğum AP bl vs. dosyaları var Odin'den nasıl direk resmî ROM'u indiriyoruz.

Son düzenleme:
Ben zaten o tar dosyasından çıkan belgeleri Odin'e koydum Odin'i kullandım zaten J200F'nin kendi yazılımının dosyalarını yerleştirdim sonrasında connecting hatası alıyorum telefona yüklenmiyor hocam ben anlamıyorsunuz galiba yani Odin'de tıkanıyor dedim. Ben burada kimseye nankörlük yapmıyorum asıl yazıyı okumayıp hazır cevap vermek ayıptır
Custom ROM atmaya çalışıyorum diyen sizdiniz.
USB jıg yöntemini buldum denedim fakat yaramadı. Odin'e girdim telefonun comunu görüyor Custom ROM atmaya çalışıyorum şu an fakat setupconnection'da hata veriyor tıkanıyor.
Dediğinize göre Odin aynı şekilde cihazınızı görmüş. Kısaca bana böyle çıkışmanız mantıksız. Ve dediğim gibi Custom ROM atmaya çalıştığınızı kendiniz söylediniz. Konuyu okumamış mıyım görürsünüz.
Dediğinize göre resmî yazılımı nasıl indirmem gerekiyor yani benim bildiğim sadece J200F'nin siteden indirmiş olduğum AP bl vs. dosyaları var Odin'den nasıl direk resmî ROM'u indiriyoruz.
Bu linkte gerekli dosyaları bulabilirsiniz. İyi günler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı