Samsung Galaxy M31 vs Oppo A91

Bütçe
3000 TL
Evet hocam ben de bu cihazda karar kıldım gibi duruyor. Bilhassa mavi rengini çok beğendim. Fakat bizzat mağazaya gidip cihaza dokunmadan almak istemiyorum. Ne yazık ki şuan evde karantinadayım. Bir haftaya kadar toparlarım gibi duruyor. O zamana kadar araştırmaya devam edeceğim.

Genel olarak 9611'e karşı bir duruş var. Elbette deneyimlerden geliyordur. Cehaletimden soruyorum;

Nanoreview, Versus, gibi siteler Exynos 9611'i önde görürken,
Antutu testinde 4GB RAM'e sahip 9611'li M21 dahi kendine yer bulabilmişken A91 gözükmüyor.

9611'i kötü yapan özellikleri nedir, neden uzak durmalıyım?
Hocam 9611 kötü bir SoC değil. Kötülemiyorum. Aksine günlük kullanım için yeter de artar.

Ben ağırlıklı olarak Samsung'un bu tür cihazlarını telefonda alo-alo, mesaj, görüntülü arama, ufak tefek oyunlar, internet vb işleri olanlara önermekteyim. Hatta geçenlerde bir arkadaşım kayınvalidesi için cihaz arıyordu;

Bu cihazı önerir misin dedi, dedim ki kayınvalidenizin bir önceki cihazı ne; J5 2016. O zaman Samsung'a alışmışsa değiştirmeyin bence. Samsung ile gitsin sonrasında başınız ağrıyacak, bu nedir, şu nasıl olacak diye başınızı ağrıtır.

Haklısın dedi.

Büyük ihtimal M31 ya da A31 alacak. Ne yaptı bilmiyorum.

M31'de de aynı SoC var. Yani Exynos 9611. Bir zamanların SD 625'i gibi oldu bu SoC.

Dediğim gibi kötü değil ancak ben olsam bu tür SoC'e sahip cihazı 2021 e girmek üzereyken almazdım...

M30S kullanan arkadaşım da var. O çok memnun. Günlük işleri için gayet keyifle kullanıyor. Pilinden de 1 sene olmasına rağmen hala memnun. Sadece "ilk zamanlardaki gibi gitmiyor artık" diyor.

A91 güzel bir cihaza benziyor. P70 ise 9611 ile hemen hemen aynı SoC. İşlemci anlamında "vaaay" dedirten bir fark yok.

Takdir sizin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı