Custom ROM Samsung Galaxy S10 için Custom ROM önerisi

HSNTX70

Hectopat
Arkadaşlar şu an elimde S10 var, biraz eski cihaz, Custom ROM yuklemek istiyorum sizce bu cihaz için nasıl bir ROM kurabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pil ve cihaz performans olarak daha iyi hale gelirmi peki
A72 ile 2 katı performansa ulaşıyorum pil konusunda. Stock romdayken günde 2 kez şarj etmem gerekiyor, crDroid ile 1 gün gidiyor. Oyun performansı konusunda güzel ancak fazla FPS farkı yok, yalnızca daha hafif olduğu için oyun oynarken sistem arkaplanda çok yormuyor cihazı.

Direk PixelExperience'yi önerebilirim.
Güncelleme almayacak, derleme yapılmıyor. Zaman içinde güvenlik sorunları barındırır.

A72 ile 2 katı performansa ulaşıyorum pil konusunda. Stock ROM'dayken günde 2 kez şarj etmem gerekiyor, crDroid ile 1 gün gidiyor. Oyun performansı konusunda güzel ancak fazla FPS farkı yok, yalnızca daha hafif olduğu için oyun oynarken sistem arka planda çok yormuyor cihazı.

Güncelleme almayacak, derleme yapılmıyor. Zaman içinde güvenlik sorunları barındırır.

crDroid kurmam icin video var mı ben aradımda bulamadim

crDroid kurmam icin video var mı ben aradımda bulamadim
Cihaz modelinizi ve crdroid installlation yazdığınızda bir çok rehber site var. Yabancı içerik olduğu için forumda linkini atmam yasak.

Kısaca adımlar:
  • Bilgisayara Odin kurmak.
  • Telefonun OEM kilidini açmak.
  • Download mode girmek. (Cihazdan cihaza değişir. Lineage'nin indirme rehberinde cihazınıza uygun kısayolu bulabilirsiniz.)
  • crDroid recovery indirmek ve terminal üzerinden tar -cvf recovery.tar recovery.img şeklinde (recovery kısmını dosya adına göre düzenleyin.) tar arşivine çevirin.
  • Oluşturduğunuz tar arşivini Odin programında AP kısmına atın ve telefona yazdırın.
  • Telefon yeniden başlatılırken recovery mode giriş tuşlarına basın (Lineage indirme rehberinizden bulabilirsiniz.) ve recovery moda girin.
  • Factory Reset'e tıklayıp Format Data seçeneğini seçin ve cihazı sıfırlayın.
  • Recovery moddaki Apply Update butonuna basın ve ardından Apply from ADB seçeneğini seçin.
  • Bilgisayardan terminali (Windows kullanıyorsanız CMD.) açın ve adb sideload filename.zipkomutu ile crDroid ROM'unu cihazınıza yazdırın.
  • Yeniden başlatın. İlk açılış uzun sürebilir, telaş yapmayın ve dokunmayın. Kurulum ekranı en erken 1, en geç 5 dakika içinde gelecektir.
Cihazın vbmeta ihtiyacı var mı bilmiyorum. Eğer gerekiyorsa onu Lineage'nin indirme sayfasında bulabilirsiniz. Ben de vbmeta'yı Lineage'den indirip diğer ROM'ları kuruyorum çünkü diğer ROM siteleri cihazın vbmeta dosyasını paylaşmıyor. vbmeta'yı yazdığım maddelerdeki 4. ve 5. maddelerdeki gibi yazdırabilirsiniz. Tek fark recovery.img ve tar yerine vbmeta.img vbmeta.tar şeklinde yazmanız olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı