Samsung Galaxy S2 Plus ve Galaxy S3 Karşılaştırması

Yer
Çankaya, Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Galaxy S II Plus ve Galaxy S III'ün teknik detaylarını karşılaştırdığımız bu resimde, S3'ün gerek işlem gücü, gerek sahip olduğu çözünürlük gerekse piksel yoğunluyla fiziki olarak S 2 Plus'ı tama anlamıyla ikiye katladığını görüyoruz. Galaxy S II Plus ise, 64 GB dahili belleğiyle S III'ten bu anlamda biraz daha avantajlı.

pHkooEK.jpg

Her şeyden önce S4'ün beraberindeki uygulamalar belleğinin yarısını götürüyor, resmen Windows haline getirdiler Android'i. 16 GB'ın yarısı dolu gelince yetmiyor 32 gerekli. S1'den sonra S2'ye geçmeyi gerekli görmemiştim, S3'ten sonra da S4 için aynısını düşünüyorum. S5 değebilir ama daha ziyade Note 3 için heyecanlıyım.

Herkes kendine şu soruyu sormalı, ''Bu teknolojiye ne kadar ihtiyacım var ?'' Öbür türlü yeni bir model çıktığında hemen alma çabasında olan, fakat ''neden aldın ? Eskiden sahip olmadığın, şimdi sahip olduğun ya da daha fazla performans aldığın ne var ?'' sorusuna cevap veremeyen insanlar, benim gözümde aciz karakterlerindeki boşluğu maddiyatla sağladıkları yapay prestijle doldurmaya çalışanlar...

Herkes kendine şu soruyu sormalı, ''Bu teknolojiye ne kadar ihtiyacım var ?'' Öbür türlü yeni bir model çıktığında hemen alma çabasında olan, fakat ''neden aldın ? Eskiden sahip olmadığın, şimdi sahip olduğun ya da daha fazla performans aldığın ne var ?'' sorusuna cevap veremeyen insanlar, benim gözümde aciz karakterlerindeki boşluğu maddiyatla sağladıkları yapay prestijle doldurmaya çalışanlar...

Üstad çok güzel bir noktaya değindin gerçekten. Açık sözlü olmak gerekirse S3 ün dahi bütün özelliklerini kullanmıyorum. en basitinden S3 ün çıkışında ''lan mesajlaşırken kulağına götürünce mesajlaştığın kişiyi arıyomuş alet'' özelliğini hiç kullanmadım.
Bazen teknoloji gerçekten gereksiz bir ilerleme gösteriyor. Bence bir firma GALAXY S dengi bir telefon yapsa ve dese ki: ''üç gün şarz süesi'' (elimizdeki telefonlar ile bir günü zor tamamladığımız biliniyor) nasıl olur? İşte tam ihtiyaç duyulan teknoloji. Ama neymiş şimdi ''bu çikolata kaç kalori, kameraya göster söylesin'' zaten paketin arkasında yazıyor. :) İşte gereksiz teknoloji budur.

Maalesef ki pil konusunda firmalar bilgisayarlardaki HDD teknolojisinde olduğu kadar eski. Lityum İyon piller neredeyse 100 yıl önce keşfedildi ve son 30 senedir ticarileşti. Yetersiz kaldıkları ortada. Ben telefonlar ve taşınabilir aygıtlar konusunda sadece pillerin ne zaman seviye atlayacaklarını merak ediyorum.

https://www.technopat.net/forum/diger-konu-disi/17420-lityum-iyon-pil-nedir.html

S4 çıkıyormuş diye duydum ve görseller sızmış. Ne kadar doğru bilemiyorum.

S 4 çıkalı bir ay oldu yaklaşık. Ve bugün detaylı inceleme fırsatı yakaladım hakikatten çok hoş bir telefon. Ekranın kasaya uyumu S III'ten daha iyi. Özellikle sensörlerini çok başarılı buldum fakat S III ve eş değer bir modelden S 4'e terfi yapmaya gerek var mı, bilemem...

- - - Güncellendi - - -

Maalesef ki pil konusunda firmalar bilgisayarlardaki HDD teknolojisinde olduğu kadar eski. Lityum İyon piller neredeyse 100 yıl önce keşfedildi ve son 30 senedir ticarileşti. Yetersiz kaldıkları ortada. Ben telefonlar ve taşınabilir aygıtlar konusunda sadece pillerin ne zaman seviye atlayacaklarını merak ediyorum.

https://www.technopat.net/forum/diger-konu-disi/17420-lityum-iyon-pil-nedir.html

Yanlış bilmiyorsam bununla ilgili bir çalışma vardı. Sıvılaştırılmış pil yapılacaktı ve bu sayede hem daha az yer kaplayacak hem de daha uzun ömürlü olacaktı. S 4 gibi bir telefon aldığımda şarjının en az 2-3 gün gitmesini isterim açıkçası...

Yeni bir Lityum iyon pil teknolojisi sayesinde 1,000 kat daha hızlı şarj olabilen piller üretilebilecek
Galaxy S4'

Motorola bu işin ehli fakat o da Türkiye'den çekildi. Benim için çok üzücü bir durum oldu... XT910 almaktan vazgeçtim bu sebeple.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı