Samsung Galaxy S21 modelinde termal kamera olabilir mi?

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. Samsung'un bir sonraki çıkaracağı model olan Samsung Galaxy S21 modellerinde acaba termal kamera olabilir mi? Termal kamera sayesinde cihazlarımızın yüzeylerindeki ısıları, dışarı çıktığımız zaman sokaktaki insanların alnındaki sıcaklık değerlerine bakarak kimde ateş var bunu anlayabiliriz.

Ayrıca Samsung Galaxy S21 modelinde gelişmiş bir termal kamera bekliyorum. 5-10 metre uzaklıktaki nesnelerin bile sıcaklığını gösterebilecek şekilde olabilir mi?

Görüşleriniz?

Olabilir fakat cihaz ücreti de normal olarak artar.

dışarı çıktığımız zaman sokaktaki insanların alnındaki sıcaklık değerlerine bakarak kimde ateş var bunu anlayabiliriz.

Çok da gerek olduğunu düşünmüyorum. Bir kadının alnını ölçeyim derken dayak yeme oranınız çok fazla. Ölçtükten sonra ne yapacaksınız ayrıca. Bu günler elbet geçecek, ihtiyaç olmayacak böyle bir şeye.

Bu işin cinsiyeti yok ki. Erkektir veya Kadındır. Ateşi olduğunu görürsem, doktora gitmesi gerektiğini söylerim ve insanlardan ve benden uzak durmasını rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Erdemli Erdem Cinsiyeti olduğunu demiyorum zaten. Sokakta meydanda bir yerde "Gel senin alnını ölçeyim, seni corona seniii" ya da habersiz bir şekilde zaten kamerayı doğrulttuğunuzda bu direkt yanlış anlaşılacaktır. (Resmimi çekiyor vesaire.)

Termal kamera çok uzak menzilde bile insanların alın sıcaklığını ölçebilecek şekilde geliştirilebilir. 100x Zoom ile bile termal ölçümü yapabilir mesela?

Termal kamera çok uzak menzilde bile insanların alın sıcaklığını ölçebilecek şekilde geliştirilebilir. 100X zoom ile bile termal ölçümü yapabilir mesela?

Evet bu olabilir ama ölçtünüz diyelim. Vücut ısısı 38-39 derece. Gidip de "Ateşiniz yüksek, hastaneye başvurunuz." gibi bir şey dediğiniz durumda bile dayak yeme olasılığı çok fazla.

"Sannaane kardeş benim ateşimden suyumdan." gibi cevaplar alırsanız hiç şaşırmayın.

Yada söylemeden, sadece kendimi Corona virüse karşı korumak için, çevremdeki insanlara uzaktan bakıp, hangilerinde ateş varsa o bölgeden uzaklaşabilirim?

Yada söylemeden, sadece kendimi Corona virüse karşı korumak için, çevremdeki insanlara uzaktan bakıp, hangilerinde ateş varsa o bölgeden uzaklaşabilirim?
Evet bu çok daha iyi bir fikir olabilir. Fakat böyle bir şey yapacaklarını sanmıyorum, yaparlarsa da ihtiyacım olacağını ya da kullanacağımı zannetmiyorum.

Evet bu çok daha iyi bir fikir olabilir. Fakat böyle bir şey yapacaklarını sanmıyorum, yaparlarsa da ihtiyacım olacağını ya da kullanacağımı zannetmiyorum.
Bence güzel olabilir. Ayrıca insan bedeni üzerinde virüs olup olmadığını da tespit eden bir sensör geliştirilebilirse harika olabilir. Fiyatı biraz tuzlu olur ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…