Türkiye'de yaşadığımız için adı yanında geçebiliyor hocam arada fark var. Amerika'da satılan 16 Pro Max S24 Ultra'dan 100 dolar daha ucuz iken burada neredeyse 2 kat fiyat farkı var aralarında. Gerçekten mantıklı olmadığını anlamaya başlıyor insan düzgün düşünmeye başladığında. Sadece kullanılabilirliği prestijin önüne koyarak düşünmeniz gerekiyor bunu anlamak için. Ki prestij olarak bile neredeyse 10 cm kalınlıkta çerçeveleri olan iPhone 13'e nazaran S24'ün ipince çerçevelerini düşündüğünde de hangisi daha prestijli anlıyorsun. Sadece mantıklı düşünmek gerek.iphone 13 ün dengi s21 dir ama adamlar öyle bir cihaz yapıyorlarki 3 yıl sonraki samsung modellerinin yanında bile adı rahatlıkla geçiyor rekabet edebiliyor ama şuan s21 e bak kullanan yok adını cismini ağzına alan yok herkes samsung al diye söylesede herkesin elinde ya iphone yada redmi uzun lafın kısası dersen şuan iphone 13 al 2-3 yıl sonra yine aynı popülerlik ve performasnla kullanabilirken kimse s24 ü ağzına bile almayacak forumlarda iphone 13 mü s26mı diye konu çıkacaktır aslında sorunun cevabını kendin vermişssin bile,iyi günler
Bütçe 35kysa 14T pro bile bulabilirsin. Iphone 15,16 dengi cihazlar. Nerde kasıyormuş bu yeni nesil android cihazlar. Çığır açıyorlar özellikleriyle artık ve yazılımlarıda iyi, iyileşmeyede devam ediyor. Iphone 13 alıp paranı çöpe atma. Paranın değerlenmesini istiyorsan da altın al. Telefona bel mi bağlanır ne kadar edecek diye, her türlü değer kaybedecek zaten iphoneda olsa altın değil bunlar. Ömrü bitene kadar kullanılır bu cihazlar, en azından ben öyle yapıyorum, seni bilemem.Yaklaşık olarak 35.000 TL bütçem var fakat S24 ile iPhone 13 arasında arada kaldım.
S24'ün biraz daha öne çıktığını biliyorum fakat Android telefonlar 1-2 yıl sonra yavaşlıyor. Tek dert edindiğim kısım, Android hiçbir zaman iOS akıcılığına yaklaşamıyor.
2. el olarak da satarken iPhone her zaman iyi fiyata gider fakat Android'ler her zaman ölücüdür. Sizin de fikrinizi sormak istedim. Buyurunuz.
Android telefonlar 1-2 sene sonra yavaslamiyor onerim s24 fakat 13'de bir sure daha is gorur.Arkadaşlar selam,
Yaklaşık olarak 35.000 TL bütçem var fakat S24 ile iPhone 13 arasında arada kaldım.
S24'ün biraz daha öne çıktığını biliyorum fakat Android telefonlar 1-2 yıl sonra yavaşlıyor. Tek dert edindiğim kısım, Android hiçbir zaman iOS akıcılığına yaklaşamıyor.
2. el olarak da satarken iPhone her zaman iyi fiyata gider fakat Android'ler her zaman ölücüdür. Sizin de fikrinizi sormak istedim. Buyurunuz.
fiyat konusunda çok haklısınız ülkemizde eklene vergiler olsun applenin tr politikası olsun fiyatlar yüksek bu yönde samsung ve apple tarafında yurtdışına yönelmek çok mantıklı ki bende bu yaz tr 12 mi satıp yd 15 pro max aldım şu an iphone 7 ile eşledim ve sorunsuz kullanıyorum değinmek istediğim ibr konu daha var bundan öncesinde iphone 7 ve s7 mi mantıklı diye foruma denk gelmiştim herkes haklı olarak s7 nin her konuda daha iyi olduğunu ekran batarya performans donanım fiyat olarak daha alınabilir olduğunu vurguluyordu günümüze dönüp baktığımızda s7 ler neredeyse yok denebilecek kadar az olanlarıda hep arızalı ekran yanıkları var sağlam olanda taş devrinden kalma android sürümü yüzünden kullanılamaz halde ama iphone 7 ye bakın ıps ekranı halen ilk günkü gibi sağlam ilk çıktıığı yıldaki gibi popüler ve aktif kullanılıyor batarya hariç her işimi görüyor ana cihaz bile yapılabilir ben samsunga kötü demem donanımlıdır appleden iyi çok yönü vardır ama asıl sorun burda dayanıklı değil uzun ömürlü değil piyasası yok bugün alıp 3 yıl sonra zor satarsınTürkiye'de yaşadığımız için adı yanında geçebiliyor hocam arada fark var. Amerika'da satılan 16 Pro Max S24 Ultra'dan 100 dolar daha ucuz iken burada neredeyse 2 kat fiyat farkı var aralarında. Gerçekten mantıklı olmadığını anlamaya başlıyor insan düzgün düşünmeye başladığında. Sadece kullanılabilirliği prestijin önüne koyarak düşünmeniz gerekiyor bunu anlamak için. Ki prestij olarak bile neredeyse 10 cm kalınlıkta çerçeveleri olan iPhone 13'e nazaran S24'ün ipince çerçevelerini düşündüğünde de hangisi daha prestijli anlıyorsun. Sadece mantıklı düşünmek gerek.
iPhone 13'ün dengi S21'dir ama adamlar öyle bir cihaz yapıyorlarki 3 yıl sonraki Samsung modellerinin yanında bile adı rahatlıkla geçiyor rekabet edebiliyor ama şu an S21'e bak kullanan yok adını cismini ağzına alan yok herkes Samsung al diye söylesede herkesin elinde ya IPhone'ya da Redmi uzun lafın kısası dersen şu an iPhone 13 al 2-3 yıl sonra yine aynı popülerlik ve performasnla kullanabilirken kimse S24'ü ağzına bile almayacak forumlarda iPhone 13 mü S26mı diye konu çıkacaktır aslında sorunun cevabını kendin vermişssin bile, iyi günler
2 sene sonra 13 ölü fiyattanmı gidecek JKHSJDKJSH 11 e bak istersen bi dostum 2 yıl eski bir cihaz ama ölü fiyattanmı gidiyor al satcıların gözde cihazıdır kendisi iphone o kadar kaliteli bir telefonki 3 yıl önce eski cihazını konuşuyoruz halen, s21 neden kimsenin elinde değil sırf farklı olacağız diye şu samsungu övmeyin şurda,tamam en farklı sizsiniz en teknoloji bilginisiniz 2 ay sonra s25 çıkınca herkes s24 ü unutacak zaten piyasası dip olacak s serisi alıncaka bari s25 beklensin one ui 7 zaten tüm a serisini pert etti bizzat elimde a55 in halini gördüm s23 bile ui7 ile kasım kasım kasılıyorYavaşlıyor derken anlamadım hangi Apple CEO'su diyor bunu?
Öyle bir şey olmaz amiral gemisinde.
2.el fiyat olarak da Apple Apple diye gezmeye gerek yok 2 sene aonra iPhone 13ü ölü fiyattan satınca anlar ancak. Apple 2.el olarak daha değerini koruyor ama bu 5 6 senelik cihaz için geçerli olmaz.
Sana kötü bir haberim var. O olayın nedeni sanki Apple enayi yerine koyup 3 sene öncenin cihazını hâla güncel androidle aynı fiyattan sattığı için. Tabii Samsung TR için özel fiyatlandırma yapmasa bu kadar ucuz olmazdı. Bu mantıkla gidersen daha çok satar Apple.
2 sene sonra 13 ölü fiyattanmı gidecek JKHSJDKJSH 11'e bak istersen bir dostum 2 yıl eski bir cihaz ama ölü fiyattanmı gidiyor al satcıların gözde cihazıdır kendisi iPhone o kadar kaliteli bir telefonki 3 yıl önce eski cihazını konuşuyoruz halen, S21 neden kimsenin elinde değil sırf farklı olacağız diye şu Samsung'u övmeyin şurada, tamam en farklı sizsiniz en teknoloji bilginisiniz 2 ay sonra S25 çıkınca herkes S24'ü unutacak zaten piyasası dip olacak s serisi alıncaka bari S25 beklensin One UI 7 zaten tüm a serisini pert etti bizzat elimde A55'in halini gördüm S23 bile Ui7 ile kasım Kasım kasılıyor
Bende bu ikisi arasında kaldım. Kafam çok karışık bir yandan iPhone istiyorum bir yandan Samsung.