İnceleme Samsung Galaxy S25

Merhaba, cumartesi elime geçen s25'in incelemesini yapacağım. Uzun süreli kullanımda da incelemeye güncellemeler yapacağım. İncelemede hem olabildiğince cihazı anlatmaya hem de ara ara aynı bütçedeki en mantıklı alternatifi mi 15t pro ile kıyaslamaya çalışacağım. Aman aman teknik özellik yığmak yerine yorumlarımla dolduracağım. Teknik özelliğe epey'den de bakarsınız. Ben de baktım. Fazlaca araştırarak aldığım bir cihaz oldu. Ama kullanıcı yorumunun daha değerli olduğunu düşünüyorum. Yaptığım incelemede bir tek fotoğraflarda eksiklik olduğunu düşünüyorum. Kamera performansını daha iyi görmek isteyenler, İnceleme: Samsung Galaxy S25 incelemesi
Bu incelemeye bakabilirler. Fotoğraflar kamerayı gayet iyi yansıtıyor. Ben incelemem ile foruma bir kullanıcı yorumu daha katmış ve cihazı farklı bir bakış açısından daha incelemiş oldum.
Ben 256 gb'lik modeli aldım -ki 128 olanın alınmaması gerektiğini düşünüyorum artık, fiyatları da aynı-. Redmi note 9 pro'dan geçiş yaptım. Yani üst segment uzun süreli kullandığım ilk cihaz oldu kendisi.

 EKRAN

Cihazın ekranından başlayacak olursam, rakibi androidlerden kağıt üstünde geride görünse de renkleri, ekranın canlılığı vs. Rakibi xiaomi 15t pro'dan çok daha iyi. Yan yana koyup görerek söylüyorum bunu. 15t pro'nun kağıt üstünde önde olduğu özellikleri ise gündelik kullanımda pek farketmiyorsunuz -10 bit vs-. Qhd olmamasını da fazla bir - olarak görmüyorum ben. Tabii bu gözle görülebilir bir fark ancak s25+ ve alternatif cihazlarda qhd ekran feci pil tüketiyor. Qhd cihaz alsam bile fhd'de kullanırdım ben. Günümüzde fhd gayet yeterli ve küçük bir ekranda da hiç sırıtmıyor. Ekranını genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Ekran parlaklığı gayet yeterli. Maximum 2600 nit parlaklık sunuyor. Ekstra parlaklık ayarı var onu da açarsanız çok iyi oluyor. Benim ekstra parlaklığı bırakın güneş ışığında normal parlaklığı dahi fullemeye ihtiyacım olmadı.
Ekranı video-film izlerken keyif veriyor ve Samsung farkını hissettiriyor. Teknik özellik bakımından 15t pro'dan ekran geri de olsa da ikisinin ekranını kıyasladığımda Samsung daha keyifli diyebilirim. -Yakınım 15t pro kullanıyor, denedim cihazı-

TASARIM

Tasarıma gelirsem ben tasarımını gayet beğendim. Sade ve hoş. Android üst segment cihazlardan xiaomi 15 dışında tek kompakt seçenek. Ki o bile bundan büyük. Uzun süre büyük telefon kullanan biri olarak rahatladım diyebilirim. Küçük telefon kullanmak konformuş gerçekten. Kompakt bir cihaz arıyorsanız tam size göre. Ayrıca ergonomisi çok iyi. İPhone 15'de küçük bir cihaz, bayide denediğim bir cihaz ancak bunda bir tık daha rahat ettim diyebilirim Önceki nesillerden gözle görülür tek farkı kamera lenslerinin çevresindeki halka kalınlığı. Bana sorarsanız bu gayet belirgin bi fark ve daha hoş duruyor bu şekilde. Beğenmeyen kesim de var ancak bence daha çok göze hitap ediyor bu şekilde. Önceki s ve s+'ların tasarımını bu kadar beğenmiyorum ben. Bu olay çok değiştiriyor görünümü.
Ayrıca cihazı elinize aldığınızda premium bir cihaz olduğunu hissediyorsunuz. Ben kasasını xiaomi 15t pro'dan daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. İkisi de alüminyum ancak fark ne bilmiyorum. Daha kaliteli hissettiriyor bu cihaz.

Lacivert rengi çok hoş, tavsiye ederim. Bence diğer renklerle arada kalmaya hiç gerek yok. En güzel görünen renk. Tabii her şeyle gidecek sade bir alternatif olarak gümüş veya özellikle yeşil sevenler misk yeşilini tercih edebilir ama kime sorsam bu rengini diğerlerinden daha çok seviyor. Renk fotoğraflarda göründüğünden de hoş diyebilirim.

PİL

4000 mah bataryaya sahip. Cihazın bataryasını anlatacak olursam aşırı doğru bir yorum yapamayabilirim çünkü 2.5 gün kullandım sadece. Sanırım cihaz kendini optimize etmesiyle birlikte ilerleyen zamanlarda batarya ömrünü arttıracaktır. Son gün bile ilk günlere kıyasla iyi gitti. İlk gün kurulum ve güncelleme esnasında ısındığını ve şarjın hızlı bittiğini söyleyebilirim. Normal. Bu da yoğun kullanımdaki son 2 günlük pil verilerim.

Kullanımı anlatacak olursam, çok oyun oynayan biri olmasam da cihazın performansını merak ettiğimden pubg, mobile legends vs. Yükledim. Ve mobilde ilk defa bu kadar sık oyun oynadım. Test amaçlı. Günlük 2-3 saat oyun kullanımı var. Oyun kullanımında cihazın pil tasarrufu açık değil. Gündelik kullanımda ise zaman zaman açık. Always on display bildirim geldiğinde açık şeklinde kullandım ve genellikle açık olduğunu söyleyebilirim.
Bluetooth günlük 1 saat kadar açık. Kalan kullanım sosyal medya-film izleme. Ayrıca ilk günler cihazın yapay zekasını hunharca kullandım. Ai silme oluşturma vs. Bol bol fotoğraf çektim. Bunların da şarj tüketimini arttırdığını düşünüyorum.
Henüz tam performans göstermemesine rağmen boyutunu da ele aldığımızda ilk günlerde bile üzmedi beni. Tabii beklentilerim doğrultusunda. Li-po pil kullanan 6.8" xiaomi alternatiflerinin pil ömrünü beklemeyin. Bu cihaza göre gayet iyi.
25w hızlı şarj destekliyor. 25w az görünse de xiaomi'de kullandığım 30w'tan kat kat hızlı. Xiaomi 67w kullanan tanıdıklarımdan da hızlı. Yarım saatte 20-80 dolduruyor. Pil koruma açık olduğu için 20-80 arası kullanıyorum. Adaptörü ise orijinal aldım, oldukça küçük, taşınabilir tatlı bir adaptör. Xiaomi adaptörlerinden sonra çok hoşuma gitti. Boyutuna oranla çok işlevli. Tabii farklı adaptörler tercih edebilirsiniz, orijinal gereğinden fazla pahalı. Ama servis bir şey olursa sıkıntı çıkartmasın diye orijinal aldım ben.
Ekran süreleri fotoğrafta gözüküyor buraya yazmıyorum.

Cihaz pilden + alacak bir cihaz değil. "Üzmeyecek" bir cihaz.

PERFORMANS

Cihazın performansı ise bu ufaklık için gerçekten mükemmel. Snapdragon 8 elite zaten güncel olarak türkiye'de bulunan cihazlardaki en güçlü işlemci. 8 elite 5'li cihazlardan henüz gelen yok sanırsam. Tabii bu cihaz küçük olunca bu işlemciyi kullanan alternatifleri kadar performans vermiyor kısıtlama ile ama fark çok az. 120 fps 1 saat pubg oynayışımdan sonra ise cihaz çok az ısındı. Hiç o anlatılan el yakacak kıvama gelmedi. Keşke ölçseydim, ama 35-40 geçtiğini düşünmüyorum. Küçük olmasına rağmen aman aman ısınmıyor.

KAMERA

Ve gelelim en önemli konulardan biri, kamerasına. Kamerasını oldukça beğendim. Gece çekimlerinde de gündüz çekimlerinde de çok başarılı. Telefotosu gayet iyi. Ancak kamera konusunda rakibi 15t pro'ya fark atamıyor. 15t pro'nun öne geçtiği kısımlar var. Bu cihazın gece çekimlerini beğensem de 15t pro biraz daha iyi gibi. Yakınlaştırma konusunda da 15t pro bir tık iyi geldi bana. Ama nedense iPhone'ların fotoğrafları her zaman ölü sarımtırak, xiaomi'lerinki ise yapay gelmiştir bana. Bu cihazın kamerasını beğendiğimi söyleyebilirim, üzmez. -Telefonu kurup ilk kameraya girdiğimde fotoğrafların nasıl olmasını istediğimi sordu. İPhone'ların sarımtırak filtresinin neredeyse aynısı olan bir seçenek var. Gözü ona alışmışlar seçebilirler. Muhtemelen iPhone kamerasının göze alışıklığından bu seçeneği eklediler. Ben deneyip kapattım- Ön kamera da gayet başarılı ancak yine rakiplerine fazla fark attığı bir konu değil. S23'ten beri lenslerin değişmemesi bunun en büyük sebebi olabilir. Bu geride kalmışlığa rağmen hala iyi. Lensler değişmese de yazılım ile s23 arasında fotoğraf farkı çıkıyor.
3x yakınlaştırma, gece ışıksız köy ortamı:

Gece modu, 1x çekim.

30x gece zoom'u

50 megapiksel arka kamera

Gündüz çekimlerinde fazla kamerayı gösterecek fotoğraflar çekemedim maalesef. Ne çekebileceğim mekan vardı ne zaman. Arkadaşlarımla vs. Fotoğraflar çekildim sadece. Ancak ana kamerayı fazlasıyla beğendiğimi söyleyebilirim.

Ve hala deli gibi ai ile oynuyorum. Ben 4 ayağı olan oval bir şekil çiziyorum fotoğrafın ışığına göre hiçbir şekilde sırıtmayan gerçek bir kedi ekliyor. Birkaç kişiye fotoğrafı attığımda ai kullanıldığını anlamıyor kedi ne tatlı diyen falan oldu. Silmesi de aynı şekilde mükemmel çalışıyor.

OneUI Kullanıcı Yorumu

Cihazın arayüzü çok iyi. Sırf ios deneyimlemek için, android cihazlardan sıkıldığımdan bu telefonu almadan önce aklımda iPhone 15 de bir kenarda duruyordu. Ancak bu herhangi bir android değil. OneUI 8 gerçekten çok iyi bir sistem. Çok akıcı, sorunsuz ve stabil. Tabii uzun süre kullanmadım ama uzun süre kullananlar da aynı görüşte.
Ve arayüzde hyper os'a göre çok fark var. Kullanımınız daha kolaylaşıyor ve yormuyor samsung. Sade-Basit arayüz anlayışı. Animasyonlar vs. İPhone eksikliği çektirmiyor. Ve isterseniz geliştirici ayarlarından bunları bile özelleştirebiliyorsunuz. Animasyonları kapatabilirsiniz örneğin. iPhone'un özelliklerini size sunuyor cihaz ve bunun yanında bu özellikleri de android özgürlüğünde özelleştirme seçeneği sunuyor.
Ayrıca hyperOS'ta da var ancak değinmek istiyorum, büyük klasör özelliği çok kullanışlı.

 Ek

Ayrıca cihazın bir özelliği olan kablosuz şarj paylaşım özelliğinden bahsetmek istiyorum. Çok yavaş sanırsam 4.5w gibi bir şey ama 2.5 günde bile benim işime yaradı. Meğerse aradığım bir şeymiş Kulaklığımı şarj etmeyi unutup evden çıktım ve hop kulaklığımın kutusunu telefonumun arkasına masaya koydum. 15 dakikada falan 1 saatlik müzik işimi görüyor. En azından kulaklık, saat vs. Şarj etmek için çok güzel bir özellik. Ya da arkadaşınızın şarjı bitti sadece önemli bir mesaja bakması gerekiyor WhatsApp'dan en azından telefonu açıp biraz şarj etmesiyle için kullanılabilir.
Cihaz böyle minik minik mutlu eden özelliklerde dolu, ve asıl bunlar memnuniyeti getiriyor bu küçük şeyler.

Bixby'i de anlatmak istiyorum. Samsung'un siri'si. Araştırdığımda yıllarca türkçe getirmediklerini öğrendim ve bende hayal kırıklığı yaşattı. Halbuki güzel olay. Telefona dokunmadan call peder bey diyorum. Babamı arıyor. Basit ama on numara olay abi, türkçe getirmek çok mu zor? Türkçe'si olsaydı bizim de sirimiz yok demezdik. Ben İngilizce de olsa kullanıyorum sesli komutları -alarm kurma, arama vs.- Kullanışlı.

FIRSAT:
Ve Samsung galaxy s serisi bir telefon aldığınızda yararlanabileceğiniz bir fırsat var. Gemini pro'yu, Google one 2 tb'i 6 aylık bedava veriyor. Üniversite öğrencileri için zaten bunu kullanmadan 1 yıl ücretsiz alınabiliyor ancak o hakkını doldurmuşlar veya üniversite öğrencisi olmayanlar için güzel fırsat. Geminiye girip ayarlardan ücretsiz bir şekilde etkinleştirebiliyorsunuz.

Kıyaslama ve f/p Oranı

Fiyatına gelirsem şuan trendyolda 43000 tl. Rakibi olarak bu bütçede 15t pro var. 15t pro'dan performans, stabilize olması, bir tık ekranı, ve güncelleme desteğiyle öne çıkıyor. Kamerada 15t pro'nun biraz daha iyi olduğu kısımlar olabiliyor ancak kesinlikle küçük bir fark. Bu cihazın da kamerası gayet iyi. Bariz eksik olduğu tek kısım pil diyebilirim. Ancak kompakt bir üst segment-amiral gemisi ayarında cihaz kullanıyorsunuz. Bu pil doğal. Bazısı için - olarak bile görünmeyebilir. Ama asla pil performansında xiaomi'ye yaklaşmıyor. Ayrıca xiaomi'nin şarjı daha hızlı. 15 dakikada 20-80 yapabiliyorsunuz. Burada da bir - alıyor.

SONUÇ

Özetleyecek olursam, ben gayet alınabilir f/p bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Almayı düşünen varsa umarım akıllarında kıyaslamaya yardımcı olur bu inceleme. Ve bir çok incelemede alternatif cihazlarda birlikte övülür ikisi de iyi cihaz alınabilir bunda bu bunda bu denilir ve okuyucu/izleyicinin iyice kafası karışır. Sosyalden değil genel YouTube'daki incelemeler için söylüyorum bunu. Ben bunu yapmayacağım. Kendi gözümden fanatiklik yapmadan ve çevresindeki insanların xiaomi'nin gerek üst gerek alt segment cihazlarını kullanan kişiler olduğu biri olarak bence 15t pro bu cihaza tercih edilmez diyorum. Xiaomi bu bütçeden Server kayıtlı 15 ultra vs. Bu cihazı ezer geçer. Ya da kayıt ve global olması önemsiz diyorsanız xiaomi 17 pro max kat kat iyi cihaz. Xiaomi yurtdışı olarak kesinlikle alınır. Ama yurtiçi bu bütçede tercih edileceğini düşünmüyorum. Yd almak da seçenekte ise s25 almayın derim. Yurtiçi bakıyorsanız bu bütçede düşünmeden s25 almanızı öneririm.
Ben garanti için, başımın ağrımaması, satıcının güvenilirliğine bel bağlamamak için yurtiçi aldım. Haliyle de s25 tercih ettim.

S26'da kamera kısmında daha büyük bir gelişme olacak ancak şuan cihaz ihtiyacı olanlar beklemesin ve bu cihazı alsın derim çünkü S26 çıktıktan sonra fiyatların normale dönmesi mayıs haziran'ı bulacak. S25 iki sene öncenin lensleriyle dahi başarılı iş çıkartıyor. Bu da yazılımın kameraya ne kadar etkisi olduğunu gösteriyor.

Kararımdan pişman değilim ve cihazla mutluyum. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun. Bu bütçede alınabilecek tartışmasız en iyi telefon.

Okurken yoruldum. Normalde keyfi okuyorum böyle incelemeleri. Fotoğraflar çok büyük, minimalist bir yazı stili yok.
Teşekkür etmek bu kadar zor olmasa gerek, siz açın inceleme, sizin konuyu okuyalım.

Okurken yoruldum. Normalde keyfi okuyorum böyle incelemeleri. Fotoğraflar çok büyük, minimalist bir yazı stili yok.
Haklısınız, göze hitap etmiyor pek. Düzeni pek iyi olmadı ve okuması zor.
Laptopum bakımda maalesef. Mobilden oluşturduğum için düzen pek iyi olmadı buna rağmen bir saatimi aldı. Olduğu kadar artık, en azından cihazı almayı düşünenlerin işine yarar

Kesinlikle. Görseli yükledikten sonra yazı kısmından sil. Ondan sonra mesaj gönderme kısmının en altında ekler kısmında görsel gözükecek. Orada sağ üstte küçük olarak görseli ekle seçeneği var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…