Samsung Galaxy S3 telefona overclock yapılır mı?

Bildiğiniz üzere akıllı cep telefonlarına da overclock yapılıyor. Benim de elimde oldukça eski sadece arada bir açıp kullandığım internette gezindiğim bir telefon var Samsung Galaxy S3 mini. Biliyorum çok eski ama günümüzde ufak boyutlu ve performanslı bir cihaz bulmak zor hatta neredeyse imkansız. Bu telefona OC destekli bir ROM yüklesem ve işlemcisine OC yapsam benim için geri kalan ömründe daha performanslı olur mu? (Telefonlara OC yapmanın pek sağlıklı olmadığını biliyorum geri kalan ömründe daha performanslı çalışsın yeter)

Intel atom işlemcilere overclock yapmaya benzer. Zamanında her türünü denedim. Overclock zaten zayıf işlemcileri güçlendirme amacı taşımıyor. Hali hazırda güçlü bir işlemcinin gücünü zorlamak anlamına geliyor.

İfadeler: MF
Fazla bir etkisi yok bence cihazı boşuna yorma Samsung Galaxy Note 2 de 1.60 Ghz'den 2.00 Ghz'ye çıktım falza bir etkisi olmadı.

Kök (root veya /) erişimin var mı cihazda? Yok ise yapamazsın, var ise yaparsın. Benim önerim; kök erişimini kazandıktan sonra, overclock ile uğraşmayıp, LineageOS (eski adı ile CyanogenMod) yüklemen. Telefonunun daha hızlı çalıştığını göreceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…