Samsung Galaxy S8 mi, Oneplus 5T mi?

@SypeR Exynos 5433 işlemcisi 28 nanometre değil, 20 nanometre üretim sürecine sahip. Bu işlemciden öncede Galaxy Alpha ve A8 2015 modellerinde Exynos 5430 kullanıldı, bu işlemcide 20 nanometreydi. Yani ilk 20 nanometrelik işlemci Samsung tarafında 5430 modeliydi. Note 4 modelinin bu kadar batarya olarak iyi olması enteresan bir durum, çünkü işlemci nanometresi olarak dediğin diğer modellerin gerisinde, CPU-GPU güç tüketimleri de daha fazla. Yazılım tarafında da Samsung Marshmallow ve Nougat sürümünün Samsung modellerindeki güç tüketimi benzerlik gösteriyor. Batarya optimizasyonu her iki Android sürümünde Samsung tarafında benzerlikler gösteriyor. Note 4 modelindeki bataryanın bu kadar iyi olmasının nedeni pil verimliliği olmalı başka bir şey kalmıyor. Ekran verimliliği konusunda amiral gemisi Amoled ekranların yeni versiyonları bir önceki modellere göre genelde güç tüketimi iyileştirilerek gelir Samsung tarafında.

Kim demis gozle gorulemez diye? Ayarlardan cozunurlugu dusurun bakalim menulerdeki yazilar bile sanki bugulu gibi geliyor. Gayet de anlasiliyor cozunurlugun dustugu. Yani sizin dediginiz gibi dinamik olarak degisse bunu cok net anlariz. Fakat oyle birsey soz konusu degil. Sizin bahsettiginiz dinamiklik sadece ekran renk ayari icin gecerli.

Peki dostum dediğin gibi olsun.

Değiştiriyorlar, o aletlerin içindeki görüntüyü upscale eden çip bunu yapabiliyor.
Upscale ve Downscale kavramları başka şey çözünürlük değiştirmek farklı şey. Scale edilebilmesi panelin halihazırda 2K modunda çalışıyor olması lazım zaten. Önce çözünürlük değiştirme ile scale (ölçeklendirme) arasındaki farkı araştırın. Daha sonra hatanızı fark edeceksiniz zaten.

@SypeR Exynos 5433 işlemcisi 28 nanometre değil, 20 nanometre üretim sürecine sahip.
Qualcomm modelinde (N910F) 28nm işlemci mevcuttu, doğru. Bir an modelleri karıştırmışım, düzeltme için teşekkürler.
Yani ilk 20 nanometrelik işlemci Samsung tarafında 5430 modeliydi.
Tamamen aynı işlemci birbirlerinin yazılımları sorunsuzca kullanılabiliniyor. Boost frekans farkı var sadece aralarında. i3 8100 ile i3 8300 gibi...
pil verimliliği
Olabilir, hiç düşünmedim bunu. Ama aklıma bir yandanda iyileştirilen pil fabrikaları ve tabii tutulan işkence testleri de gelmiyor değil. Dürüst olmak gerekirse Note 4 bataryası bunlardan ne kadar sağ çıkar şüpheli açıkçası.
amiral gemisi Amoled ekranları
Güç tüketimleri düştükçe düşüyor, işin ilginci beyaz gibi gösterilmesi zor renklerde kontrast oranları da katlanarak artıyor. Çok ciddi bir Ar-Ge kaynağı harcanıyor kesinlikle.

@SypeR Exynos 5433 modelinde A57 ve A53 çekirdekleri kullanılıyor, 5430 modelinde ise A15 ve A7 çekirdekleri var. Açıkçası mimari olarak arada baya bir fark var. GPU noktasında da fark var iki model arasında. 5433 T760 MP6 kullanırken, 5430 T628 MP6 kullanıyor. 5433 Octa 7 serisi diye adlandırılırken, 5430 Octa 5 olarak adlandırılıyor. Mimari olarak farklı olsalarda CPU gücü olarak benzerler. Note Edge modelindeki SD 805 28 nanometredir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ben dediğimin arkasındayım 2K ekrana sahip bir telefonda bazı uygulamalar hariç hiç bir şey 2K açılmıyor bunu anlatmaya çalışıyorum anlamıyorsunz, nasıl biliyorsanız öyle devam edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…